Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hudler přispěl gólem k výhře Calgary nad San Jose

New York - Útočník Jiří Hudler se podílel jednou brankou na domácí výhře Calgary 3:1 nad San Jose. Olomoucký rodák zvyšoval vedení Flames ve druhé třetině na 2:0, když ho při vyloučení Tomáše Hertla našel volného v předbrankovém prostoru Johnny Gaudreau. Hudler se trefil i s přispěním odrazu od nohy obránce hostí Scotta Hannana a skóroval teprve podruhé od 16. prosince.

Jiří Hudler v zápasu proti San Jose
zdroj: ČTK/AP autor: Larry MacDougal

Calgary položilo základ k vítězství v prostřední třetině, v níž vsítilo tři góly. Hosté se zmohli v úvodu třetí části jen na snížení, a tak si kanadský tým připsal osmou výhru v posledních deseti zápasech. Díky povedenému období se Flames propracovali v Západní konferenci už na páté místo, ale od dvanácté příčky, kterou zaujímají obhájci titulu z Los Angeles, je dělí jen sedm bodů.

"Každým zápasem, který vyhrajeme, roste naše sebevědomí. Všichni si ale uvědomujeme, že za úspěchem stojí dřina. Nemůžeme si teď začít myslet, že nám to půjde samo," varoval brankář Calgary Jonas Hiller, jenž kryl 28 střel a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. "Odvedli jsme ale všichni jeden z nejlepších výkonů v sezoně. Hráli jsme celých šedesát minut a moc jsme jim toho nedovolili. Bylo patrné, že tenhle zápas o čtyři body chceme moc vyhrát," dodal.

Calgary - San Jose 3:1

David Krejčí zaznamenal jednu přihrávku, přesto s Bostonem prohrál na ledě New Yorku Rangers 2:3. Český útočník se do statistik zapsal v úvodní třetině, když společně s Reillym Smithem vybojovali v rohu kluziště puk pro Milana Lucice, jenž vyrovnal na 1:1. Bruins za necelé dvě minuty výsledek otočili, jenže Rangers v prostřední části dvěma zásahy opět strhli vedení na svou stranu a už ho nepustili.

"Naše odhodlání a disciplína musí být lepší. Z nějakého mně neznámého důvodu jsme čekali, že to bude snadný zápas. A oni na nás vyrukovali s tvrdou hrou, byli rychlí. Je za námi 50 zápasů, už víme, jak ostatní týmy hrají, a my jsme si s tím dnes neporadili," prohlásil Lucic.

Bostonu nepomohlo, že se Rangers museli obejít bez zraněné brankářské jedničky Henrika Lundqvista. Gólem pomohl newyorskému týmu i Rick Nash, který v čele tabulky střelců odskočil Alexandru Ovečkinovi. Na kontě má nyní Nash 32 zásahů.

NY Rangers - Boston 3:2

Hokejisté Pittsburghu zvítězili v Edmontonu 2:0 a obě branky vstřelili v prostřední třetině. Nejprve otevřel skóre uzdravený Jevgenij Malkin a čtyři desetiny před druhou sirénou uspěl z dorážky Davi Perron.

Gólman Penguins Marc-André Fleury zneškodnil 22 střel a se sedmi vychytanými nulami je nejlepší v lize. "První dvě třetiny jsem neměl moc práce, ale v poslední to bylo trochu jednostranné. Je skvělé, že jsme udrželi výhru," řekl Fleury. "V závěrečné části chytil čtyři pět gólovek. Udělal to, co od gólmana potřebujete," pochválil ho trenér Pittsburghu Mike Johnston.

Edmonton - Pittsburgh 0:2

NY Rangers - Boston 3:2 (1:2, 2:0, 0:0)

Branky: 6. Nash, 27. Brassard, 37. Stepan - 14. Lucic (Krejčí), 16. Bergeron. Střely na branku: 25:20. Diváci: 18.006. Hvězdy zápasu: 1. Nash, 2. Kreider (oba NY Rangers), 3. Bergeron (Boston)

Edmonton - Pittsburgh 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)

Branky: 21. Malkin, 40. Perron. Střely na branku: 22:26. Diváci: 16.839. Hvězdy zápasu: 1. Fleury, 2. Petry, 3. Letang (všichni Pittsburgh).

Calgary - San Jose 3:1 (0:0, 3:0, 0:1)

Branky: 30. Russell, 32. Hudler, 39. Raymond - 43. Scott. Střely na branku: 23:29. Diváci: 18.781. Hvězdy zápasu: 1. Hiller, 2. Russell, 3. Bouma (všichni Calgary).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy