Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Hudler přispěl gólem k postupu Detroitu, dál jde i Carolina

Detroit/Boston - Hokejisté Detroitu a Caroliny vyhráli rozhodující sedmé zápasy svých sérií ve 2. kole play off NHL a stali se posledními dvěma semifinalisty Stanleyova poháru. Obhájci prvenství z Detroitu porazili Anaheim 4:3 i díky gólu Jiřího Hudlera, který v 16. minutě otevřel skóre, a ve finále Západní konference se utkají s Chicagem. Carolina vyhrála na ledě Bostonu 3:2 v prodloužení, rozhodující gól vstřelil v 79. minutě Scott Walker. Ve finále Východní konference narazí Hurricanes na Pittsburgh.

Detroit dvakrát vedl nad Anaheimem o dvě branky 2:0 a 3:1, Kačeři však dokázali manko smazat. Vítězný gól tak vstřelil až tři minuty před koncem třetí třetiny Daniel Cleary, když při závaru před brankou dotlačil puk do sítě mezi betony brankáře Jonase Hillera.

Detroit vyhrál klíčový duel, aniž se trefili největší kanonýři mužstva Dacjuk, Zetterberg a Hossa. "Máme čtyři formace a každá může skórovat," konstatoval Hudler, který se v letošním play off zapsal mezi střelce počtvrté. "Byl to náročný, ale skvělý zápas. Každé střídání byla ohromná bitva. Jsme šťastní, že jsme ji zvládli. Byla to opravdu dlouhá série."

Red Wings se probojovali do konferenčního finále potřetí za sebou. "Většina týmů, které vyhrály Stanley Cup, se další rok takhle daleko nedostala. My jsme rádi, že se nám to povedlo, ale teď máme před sebou dalšího hladového soupeře," uvedl trenér Detroitu Mike Babcock.

O osudu sedmého zápasu rozhodl Walker až v prodloužení

Dva mečboly dokázali odvrátit hokejisté Bostonu v sérii s Carolinou, potřetí se jim to ale nepovedlo. Ani na jednadvacátý pokus tak nedokázali v play off otočit sérii z 1:3 na 4:3. Sedmý zápas měl navíc pro domácí hráče i fanoušky trpké vyvrcholení. Čtvrteční souboj totiž rozhodl Walker, který v pátém utkání série udeřil pěstí do obličeje obránce Bruins Aarona Warda. Vedení NHL mu za to udělilo pokutu 2500 dolarů, Boston se navíc domníval, že měl být hráč suspendován.

Walker se prosadil 74 sekund před koncem prvního prodloužení dorážkou před brankou po střele Raye Whitneyho a zaznamenal svůj první gól v play off v kariéře. Dalším hrdinou vítězů se stal brankář Cam Ward, který od 47. minuty, kdy Milan Lucic vyrovnal na 2:2, zlikvidoval všech 16 střel. Nejužitečnější hráč play off 2006, v němž dovedl Carolinu až k zisku Stanley Cupu, se tak může pochlubit jedinečnou bilancí: v play off vyhrál všech šest sérií, do nichž nastoupil, poslední čtyři navíc až díky triumfu v sedmém zápase.

Hráči Detroitu slaví postup
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články