Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Hudler přispěl gólem a asistencí k výhře Detroitu nad Nashvillem

New York – Český útočník Jiří Hudler přispěl ve středečním utkání NHL gólem a asistencí k jednoznačnému vítězství Detroitu 6:2 nad Nashvillem. Hokejisté Red Wings rozhodli o výhře v přesilových hrách, ve kterých se gólově prosadili pětkrát. Hudler v početní převaze otevřel v páté minutě skóre zápasu jubilejní dvacátou brankou sezony a v závěru utkání dal Johan Franzén po jeho přihrávce konečnou podobu výsledku.

Po dvouzápasové suspendaci se vrátil do sestavy Montrealu Tomáš Plekanec a jedním gólem pomohl týmu k zisku jednoho bodu za prohru 3:4 po samostatných nájezdech na ledě Washingtonu. Aktivitou hýřící český útočník, který v zápase šestkrát vystřelil, dostal Canadiens do vedení ve 48. minutě, ale domácí si necelé tři minuty před koncem základní hrací doby vynutili prodloužení. V něm trefil Plekanec tyčku a v následném penaltovém rozstřelu zastavil jeho střelu zápěstím brankář Jose Theodore. Druhý bod zajistili Washingtonu proměněnými nájezdy Alexandr Sjomin a Nicklas Bäckström.

Teprve druhou výhru v posledních deseti zápasech vybojovali hokejisté New Yorku Rangers, kteří v městském derby přehráli Islanders 3:1. "Už je to nějaká chvíle, kdy jsem měl naposledy tenhle dobrý naposled. Hráli jsme přitom dneska podobně jako v minulých zápasech," uvedl brankář Rangers Henrik Lundqvist, který zaznamenal asistenci u vítězné branky, kterou Scott Gomez v polovině zápasu zlomil nerozhodný stav 1:1.

Zatímco na svém ledě zvítězili Los Angeles Kings jen jednou v posledních sedmi zápasech, ve středu v Anaheimu vybojovali už pátou výhru venku za sebou. Kačery porazili 4:3. "Hrajeme teď v utkáních venku velmi dobře. Vedli jsme o gól a několik posledních minut se soupeř snad nedostal ani do pásma," pochvaloval si defenzivní práci spoluhráčů brankář Los Angeles Jonathan Quick.

Hokejisté Columbusu se vítězstvím 4:3 nad St. Louis dostali poprvé v klubové historii o šest výher nad vyrovnanou padesátiprocentní bilanci vítězství a porážek. Blue Jackets jsou jediným týmem NHL, který si ještě nezahrál play off, ale v probíhajícím ročníku si drží šestou příčku v Západní konferenci.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články