Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Hudler opět zářil a přispěl k výhře Detroitu

Dallas (USA) - Český hokejový útočník Jiří Hudler prožívá znovuzrození v zámořské NHL. Ve středečním utkání podruhé za sebou zaznamenal gól a asistenci a pomohl Detroitu k vítězství 7:3 na ledě Dallasu. Hudler, který předtím nebodoval ve třinácti zápasech v řadě, se chytil dvěma body v pondělním duelu proti Coloradu (4:3 v prodloužení). V Dallasu svůj počin zopakoval, když už v druhé minutě v přesilové hře otevřel skóre, následně ve 46. minutě přihrál na vítěznou branku Bradu Stuartovci. Hráči Red Wings tak dovršili obrat z 1:3 na 4:3.

Dvoubrankový náskok získali domácí v druhé třetině, v níž vstřelili tři góly v rozmezí 74 sekund. Hosté však odpověděli šesti brankami, z nichž tři vstřelil Patrick Eaves. "Pěkně mi to lepí a hokejem se opravdu bavím. Když vystřelím, brankáři musí být připraveni udělat zákrok," prohlásil Eaves s úsměvem.

Otočit skóre v třetí třetině se ve středu povedlo také hokejistům Minnesoty, kteří se San Jose prohrávali 1:2 a 2:3, třemi góly v poslední dvacetiminutovce si však zajistili vítězství 5:3. Skóre otevřel i uzavřel Kyle Brodziak, na obě branky mu přihrál Martin Havlát, který se tak už vyhoupl na první místo v tabulce produktivity českých hokejistů. Se 33 body má jednobodový náskok před Milanem Hejdukem, o další dva body zpět je Tomáš Plekanec.

Špatně skončil zápas pro českého obránce v dresu Minnesoty Marka Židlického. Klíčový bek mužstva si poranil rameno, když po střetu s útočníkem soupeře Jamiem McGinnem tvrdě narazil na střídačku San Jose a s bolestivou grimasou odešel do šatny. Jak dlouho bude svému týmu chybět, napoví až podrobnější vyšetření.

Rozsíval rozhodl o výhře Rangers

Svůj třetí gól v sezoně naopak vstřelil další český obránce Michal Rozsíval z New Yorku Rangers. Reprezentační bek rozhodl zápas proti New Jersey. Ve druhé třetině nabruslil do palebné pozice a po přihrávce Brandona Dubinského zpoza branky zajistil svému týmu vedení 2:1. Na konečných 3:1 zvýšil právě Dubinsky až šest sekund před koncem při power-play Devils.

Na ledě New Yorku Islanders se zastavila úspěšná série Sidneyho Crosbyho, který bodoval v 25 zápasech v řadě. Tentokrát ale vyšel naprázdno a Pittsburgh podlehl Ostrovanům 1:2 po samostatných nájezdech. Penaltový rozstřel vyhráli domácí 3:2, rozhodující nájezd proměnil ve čtvrté sérii P. A. Parenteau.

Crosbyho šňůra, nejdelší od sezony 1992/93, kdy Mats Sundin bodoval v 30 utkáních, začala 5. listopadu a kapitán Tučňáků během ní posbíral 50 bodů za 26 gólů a 24 asistencí. Paradoxně se zasekl v souboji s druhým nejhorším týmem celé NHL, proti němuž se mu navíc výjimečně daří. V 32 předchozích vzájemných zápasech zaznamenal 62 bodů, lepší bilanci nemá s žádným jiným soupeřem. Další bodovací sérii může načít symbolicky v novoročním utkání pod širým nebem, kdy Pittsburgh na stadionu pro americký fotbal přivítá Washington.

Hokejisté Minnesoty
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články