Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hudler odvrátil porážku vteřinu před koncem, Voráček má dvě asistence

New York – Na časomíře zbývalo 1,2 sekundy a jeho Calgary prohrávalo. Jiří Hudler ale v samotném závěru vyrovnal a Flames nakonec zvítězili nad Bostonem 5:4 v prodloužení. Český útočník si k brance připsal i jednu asistenci. Přihrával i Jakub Voráček, a to dokonce hned dvakrát. Jeho Philadelphia v prodloužení udolala New Jersey 4:3.

Jakub Voráček (uprostřed) slaví se svými spoluhráči vstřelený gól Philadelphie
zdroj: ČTK/AP/ autor: Julio Cortez

Hudler neskóroval od 30. října a od té doby jeden z lídrů týmu nasbíral ve 12 utkáních jen čtyři body za přihrávky. Při závěrečné hře bez gólmana ale stál na správném místě a volný kotouč na brankovišti pohodlně doklepl do prázdné klece. Dramatický zápas rozhodl v prodloužení Johnny Gaudreau, čímž zkompletoval druhý hattrick v kariéře.

"Měl jsem štěstí," komentoval střelecký koncert hrdina zápasu, který je nejproduktivnějším hokejistou nového formátu prodloužení 3 na 3. Získal v nich pět bodů za tři góly a dvě přihrávky. Hlavně díky němu letos Calgary uspělo v šesti ze sedmi prodloužení. "Našemu týmu tahle úprava pravidel vyhovuje. Máme spoustu hráčů, kteří v něm můžou v různých pozicích a kombinacích nastoupit," dodal.

Kouč Bostonu Claude Julien si vyžádal po Hudlerové trefě videorozbor, který ale potvrdil, že domácí hráči při závěrečném náporu nefaulovali brankáře Tuukku Raska a že je gól regulérní. "Je pro nás zklamání, jak jsme zápas ztratili. Byli jsme chvilku od výhry. Ale tak to občas chodí," reagoval Brad Marchand, který poslal hosty v předposlední minutě proměněným trestným střílením do vedení. Ale Calgary to nesložilo. "Je to jednoduché. Zabily nás vlastní chyby," podotkl Julien.

Jakub Voráček pomohl dvěma asistencemi k výhře Philadelphie 4:3 v prodloužení na ledě New Jersey. K úspěchu Flyers přispěl patnácti zákroky i brankář Michal Neuvirth, který v posledních třech startech vždy dovedl tým k vítězství. První gól zápasu jde ale na vrub českého gólmana. Rodák z Ústí nad Labem neutěsnil pořádně prostor u levé tyčky a do branky mu prošlo nahození Stefana Matteaua z rohu kluziště.

Flyers otočili zásluhou dobře sehraných přesilovek, ve kterých vymyslel Voráček dvě hezké přihrávky. Po pasech kladenského odchovance zakončovali Wayne Simmonds a Claude Giroux do odkryté branky. New Jersey ale v závěrečné třetině dvakrát smazalo jednobrankovou ztrátu. V prvním případě po křížném pasu Patrika Eliáše vyrovnal Kyle Palmieri a minutu před koncem poslal Mike Cammalleri zápas do prodloužení. V něm rozhodl Matt Read.

Philadelphia si připsala čtvrté vítězství za sebou a během této série přehrála své soupeře se skóre 14:7. V tabulce Východní konference jí schází už jen tři body na elitní osmičku. "Věřím, že už se nenecháme psychicky srazit, jak se nám někdy stávalo. Jsme sebevědomá parta. Kryjeme si záda, na ledě podporujeme jeden druhého. Nebojíme se, že uděláme chybu. A když k tomu dojde, věříme, že už se nebude opakovat," vysvětloval zlepšení kapitán Flyers Giroux.

Jaromír Jágr vyšel ve čtvrtém zápase v řadě bodově naprázdno, přesto Florida i bez jeho příspěvku uspěla na ledě Columbusu 2:1 po samostatných nájezdech a připsala si pátou výhru za sebou. Povedená série vynesla Panthers na příčky zaručující postup do play-off.

"Sebevědomí nám roste. Když vyhráváte, vždy si věříte více. Někdy to sice není od nás nejhezčí hokej, ale jsme efektivní," těšilo Jágra, kterému stále chybí jeden gól, aby se v historické tabulce střelců NHL vyrovnal čtvrtému Marcelu Dionneovi.

U jedné ze dvou branek Arizony, která podlehla v Buffalu 2:5, si připsal asistenci Martin Hanzal. Hra českého útočníka, který se svými fyzickými parametry ztěžuje v předbrankovém prostoru práci gólmanům soupeře, ale připravila Coyotes o snížení na 3:4.

Gól Nicklase Grossmanna byl zrušen poté, kdy domácí kouč Dan Bylsma využil letošní novinku soutěže a nechal přezkoumat, zda brance nepředcházel faul. A záběry odhalily, že Hanzalova hokejka se dotkla lapačky Chada Johnsona a znemožnila mu lépe zasáhnout.

Výsledky NHL:

Buffalo - Arizona 5:2 (0:1, 2:0, 3:1)

Branky: 43. a 60. E. Kane, 28. Reinhart, 34. McGinn, 52. Foligno - 15. a 47. Domi (na první Hanzal). Střely na branku: 28:20. Diváci: 18 204. Hvězdy zápasu: 1. E. Kane (Buffalo), 2. Domi (Arizona), 3. Reinhart (Buffalo).

New Jersey - Philadelphia 3:4 v prodl. (1:1, 0:1, 2:1 - 0:1)

Branky: 7. Matteau, 42. Palmieri (Eliáš), 59. Cammalleri - 10. Simmonds (Voráček), 28. Giroux (Voráček), 50. Bellemare, 64. Read. Střely na branku: 18:25. Michal Neuvirth odchytal za Philadelphii celý zápas, inkasoval tři branky z 18 střel a úspěšnost zásahů měl 83,33 procenta. Diváci: 14 825. Hvězdy zápasu: 1. Read (Philadelphia), 2. Cammalleri (New Jersey), 3. Giroux (Philadelphia).

Columbus - Florida 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)

Branky: 33. Chaput - 22. Trocheck, rozhodující sam. nájezd Barkov. Střely na branku: 23:32. Diváci: 14 062. Hvězdy zápasu: 1. Montoya (Florida), 2. Bobrovskij (Columbus), 3. Trocheck (Florida).

NY Islanders - St. Louis 2:1 po sam. nájezdech (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)

Branky: 47. Grabovskij, rozhodující sam. nájezd Nielsen - 20. Shattenkirk. Střely na branku: 25:32. Diváci: 12 873. Hvězdy zápasu: 1. Grabovskij, 2. Greiss (oba NY Islanders), 3. Shattenkirk (St. Louis).

Calgary - Boston 5:4 v prodl. (2:1, 1:2, 1:1 - 1:0)

Branky: 1., 22. a 64. Gaudreau (na druhou Hudler), 16. Giordano, 60. Hudler - 22. a 59. z tr. střílení Marchand, 18. Beleskey, 23. Chára. Střely na branku: 36:38. Diváci: 19 289. Hvězdy zápasu: 1. Gaudreau, 2. Hudler (oba Calgary), 3. Beleskey (Boston).

Edmonton - Dallas 2:1 v prodl. (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)

Branky: 15. Hall, 61. Eberle - 39. Janmark. Střely na branku: 24:43. Diváci: 16 839. Hvězdy zápasu: 1. Nilsson (Edmonton), 2. Janmark (Dallas), 3. Eberle (Edmonton).

Anaheim - San Jose 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Branka: 43. Santorelli. Střely na branku: 26:23. Diváci: 15 701. Hvězdy zápasu: 1. Gibson, 2. Santorelli, 3. Fowler (všichni Anaheim).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články