Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hudler končí v NHL a míří do Ruska

Praha - Český hokejový útočník Jiří Hudler nebude pokračovat v angažmá v Detroitu. Z NHL se rozhodl odejít do Kontinentální ligy, kde posílí Dynamo Moskva. Pětadvacetiletý hráč dnes s ruským týmem podepsal smlouvu na příští dvě sezony. Zástupci Detroitu přitom ještě v pondělí tvrdili, že věří, že se s Hudlerem v nejbližších dnech dohodnout na podmínkách nové smlouvy. Odchovanec vsetínského hokeje se v závěru minulého týdne rozhodl obrátit na arbitrážní soud, který měl určit výši jeho platu. S nabídkou, kterou mu Detroit po jeho nejlepší sezoně v NHL v kariéře předložil, nebyl spokojen.

"Vím, že hodně lidí nad tím bude kroutit hlavou. Je to ale proto, že neznají všechny okolnosti. Kdo zná moji situaci, pochopí to. Osobně jsem si ale taky otázku 'proč?' pokládal dlouho, " řekl Hudler na tiskové konferenci v Praze.

Hudler: V Detritu není místo

Hlavním důvodem podle všeho bylo, že mu Detroit nenabídl dlouhodobější smlouvu, neboť mu to podmínky NHL a hlavně platové stropy nedovolují. "V Detroitu není místo. A já jsem nikam jinam v Americe jít nechtěl. Proto jsem se taky ani neptal na případnou výměnu. Do toho přišlo Dynamo s atraktivní nabídkou. Začal jsem o tom přemýšlet a nakonec se rozhodl jít do Ruska. Bylo to těžké rozhodnutí, ale na druhou stranu to není otázka života. Jde jen o hokej," prohlásil Hudler, jenž napodobil Jaromíra Jágra, který loni po hvězdné kariéře v NHL odešel do Omsku.

Finanční výši smlouvy nechtěl blíže specifikovat stejně jako zástupci Dynama. Pouze připustil, že se jedná o nejlukrativnější kontrakt v jeho kariéře. "Překvapilo mě to. Takovou nabídku nedostáváš každý rok. Ukázali mi, že chtějí, abych tam hrál jednu z hlavních rolí," řekl Hudler, o jehož služby se moskevský klub ucházel už před dvěma lety. Tehdy také jednal s Detroitem o nové smlouvě a nakonec se dohodl. A další rok vyhrál Stanleyův pohár. 

Český hokejista hrál za Red Wings od roku 2003 a na svém kontě má v NHL včetně play off 306 zápasů s bilancí 155 kanadských bodů. Loni získal Stanleyův pohár, letos zažil finálovou porážku s Pittsburghem. Po sezoně mu vypršel kontrakt, který mu garantoval roční příjem 1,15 milionu dolarů.

V Rusku již rodák z Olomouce působil. V závěru sezony 2002/03 oblékal dres Kazaně, za kterou odehrál 12 zápasů a nasbíral šest kanadských bodů za gól a pět asistencí. V Dynamu se potká s obráncem Karlem Rachůnkem a v útoku nahradí Petra Čajánka, jenž zamířil po sezoně do Petrohradu.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články