Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hrubec: V Třinci nejsou žádné individuality. Jsme tým

Třinečtí hokejisté do semifinále play-off vlétli ve velkém stylu a z Hradce Králové si odvezli dvě výhry. Výrazně se pod vítězstvími podepsal gólman Šimon Hrubec, který likvidoval střelu za střelou. Sám Hrubec ovšem zdůrazňuje týmové pojetí třineckého celku.

"Kdyby nám to někdo řekl před sérií, nevím, jestli bychom si mysleli, že je ten člověk normální. Ale na to se nikdo ptát už nebude. Z Hradce jsme si odvezli dvě extrémně důležité výhry a musíme s pokorou uhájit aspoň jeden zápas doma," řekl Hrubec po druhé třinecké výhře.

Oceláři si úspěchy na hradeckém ledě zasloužili, v obou duelech měli často herní převahu i více šancí. "To je pravda, ale štěstí taky potřebujete. Třeba první gól v celé sérii byl hradecký vlastňák. Ale jinak tím bruslením, nasazením, střelbou jsme si takový haluz zasloužili. Hokej je někdy krutej, ale v tomhle je spravedlivej," uvedl.

Na Hrubce doposud prošlo 61 střel, řadu dalších ale jeho spoluhráči zblokovali. "Kluci to dělali celou sezonu, takže překvapený nejsem. Teď v play-off jenom podřadili a skáčou tam o to víc. Měli možná stejně zákroků jak já. Hradec střílel opravdu hodně a kluci všechno odchytali za mě," ocenil Hrubec obětavost spoluhráčů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. semifinále Hradec Králové - Třinec

"Jestli budeme hrát jako doteď, tak věřím, že se Hradci do hlavy dostaneme jako celý tým. Nejlepší je, že u nás není žádný jednotlivec, žádná individualita. Jsme tým," podotkl. V minulosti byl přitom Třinec považován za mužstvo individualit. "Teď se to ale celé sešlo tak, že jsme tým. Mladí jedou jak pily. Těžko se tady vyzdvihuje jeden hráč. Vyhrává Třinec, o tom to je," konstatoval Hrubec.

Třinec ve čtvrtfinále vyhrál všechny domácí zápasy, pokud na tuto bilanci naváže i proti Hradci, bude již v úterý slavit postup do bojů o titul. Hrubec ale přehnaný optimismus brzdí. "Udělali jsme dva krůčky ze čtyř. Ale musíme dál držet pokoru. Vedeme 2:0, to fakt nic neznamená," řekl Hrubec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články