Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hrubec po návratu z reprezentačního srazu dvakrát za sebou inkasoval pět gólů

Třinec po reprezentační přestávce prohrál doma oba zápasy s celkovým skóre 3:10. Po Liberci uspěl ve Werk aréně i Hradec Králové, který připravil Ocelářům po výsledku 5:1 nejvyšší porážku sezony. Třinecká obrana přitom patřila ještě před oběma zápasy k nejpevnějším v extralize, méně inkasovala v té době jen Plzeň.

Brankář Třince Šimon Hrubec inkasuje branku
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Celou sezonu jsme hráli na jeden dva obdržené góly, ale měli jsme v několika zápasech i štěstí. To nás teď trochu opustilo. V minulých dvou utkáních jsme dostali nejméně pět nešťastných gólů," uvedl brankář Šimon Hrubec.

V obou extraligových zápasech ho obrana nechala na holičkách, když v předbrankovém prostoru neuhlídala volné protihráče. Liberec dal z těchto míst čtyři góly, Hradec se odsud prosadil třikrát.

"Už jsme to probírali i po minulém zápase. Když se bavíme, že to děláme špatně, a přesto to zopakujeme, tak to není dobré. Musíme si na to dát pozor a ty hráče pokrýt," podotkl Hrubec, který si jednotlivé góly vyhodnocuje s trenérem brankářů Jaroslavem Kamešem. "Probíráme, co jsem mohl udělat jinak, co se dalo udělat jinak, co příště udělat jinak," vysvětlil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Hradec Králové

Třinec postrádá od 24. ledna zraněného kapitána Lukáše Krajíčka, bez něhož už ve dvou ze čtyř utkání před reprezentační přestávkou inkasoval pět gólů i od Mladé Boleslavi a Olomouce.

"Je to bek, který má klid na hokejce. Vymyslí, jak se jednoduše dostat z pásma, když se bráníme. Krajda chybí, co si budeme povídat. Ale jsou tady další kvalitní beci. Nesmíme se vymlouvat na to, že tu není," řekl Hrubec.

Oceláři se v této fázi sezony hodně nadřou i na góly, i proto trenér Václav Varaďa před zápasem s Hradcem Králové zamíchal se složením všech útočných formací.

"Snažíme se kombinovat, moc si s pukem hrajeme. Trápíme se. Když se střelecký nedaří, tak je důležité, abychom puky z jakékoli pozice nahazovali na branku a chodili si pro dorážky. Nepadají z nich hezké góly, ale na to se nehraje," podotkl Hrubec.

S takovým přístupem šli Oceláři už do třetí třetiny zápasu s Hradcem Králové a budou v něm pokračovat i v neděli, kdy přivítají obhájce titulu Kometu Brno.

"Musíme to zabetonovat a hrát jednoduše. Jak u nás v pásmu musíme házet všechno ven, tak po přechodu do útočného pásma zase všechno posílat na bránu. Kdovíjaké kombinace nám teď ve stavu, v jakém jsme, nebudou fungovat," uzavřel třinecký brankář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články