Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Hrubec: Mám radost, že se nám daří i proti takovým týmům

Jen jednou inkasoval a v závěru mohl zvednout ruce nad hlavu. Třinecký gólman Šimon Hrubec pomohl svému týmu k vítězství 2:1 nad Malmö a také k premiérovému postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů. Po utkání měl radost především z toho, že je Třinec konkurenceschopný i na evropské scéně.

Šimon Hrubec v utkání s Malmö
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Máme obrovskou radost, je to cenný skalp. Velmi si toho vážíme, protože jsme porazili dva týmy, které jsou ve švédské lize nahoře," komentoval Hrubec souboje s Malmö a HV 71 v závěru základní skupiny.

Třinec se o postup třásl téměř do poslední sekundy. Při tlaku soupeře za stavu 1:1 ho vysvobodil až Ciencialův zásah do prázdné branky. "Byla škoda, že do toho v závěru plácli na 1:1. Ale naštěstí se to přiklonilo znovu k nám. Ale zachytal jsem si, bylo toho opravdu dost," uvedl Hrubec.

Hrubec si nemohl vynachválit pomoc spoluhráčů. "Musím vyzvednout celý tým, kluci mi strašně pomáhají. Zblokují ohromné množství střel a strašně mi to tím ulehčují. Musím jim vážně vyseknout poklonu," řekl Hrubec.

Těší ho, že Třinec i v konfrontaci s kvalitními evropskými celky dokázal obstát. "Jsem rád, že proti takovým týmům se nám daří. I osobně mám radost, že si můžu zachytat proti takovým týmům a proti takovým hráčům, kteří hrávali NHL a hrají v nároďácích, nebo i mladým puškám, o kterých za pár let uslyšíme," doplnil Hrubec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články