Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Hrubec: Kdybychom ještě jednou prohráli, bylo by to strašné

Prohrávali už 0:2, ale situace v třineckém týmu je nyní už o hodně veselejší. Oceláři vyhráli poslední dva duely, semifinálovou sérii s Plzní srovnali na 2:2 a teď chtějí ještě víc. Brankář Šimon Hrubec po utkání, které Třinec vyhrál 4:3, připustil, že v případě porážky by to s jeho týmem už vypadalo bledě.

Šimon Hrubec
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Oceláři si během střelecky divoké prostřední části vypracovali dvougólový náskok. "Bylo by strašné, kdybychom dneska prohráli. Mrzelo by nás ztratit takové vedení, které jsme si udělali. Nakonec bylo důležité hrát až do poslední vteřiny," narážel Hrubec na těsné vítězství.

Přes vyrovnaný stav semifinále je nyní před pátým pokračováním série na domácím ledě na koni tým Ocelářů. "Ty poslední dva venkovní zápasy jsme hráli skvěle. Doma tomu předtím něco chybělo. Nebyla tam taková jiskra. Podobnou a tvrdou hru chceme na Plzeň praktikovat. S tímhle nasazením do toho půjdeme i příště," ujistil vimperský rodák Hrubec.

"Musí nás opět zdobit bojovnost, nasazení a pokora. V našem týmu je neskutečná síla a vůle. Když nám to nebude chybět, tak doma ten extrémně důležitý pátý zápas zvládneme," dodal s výhledem ke čtvrtečnímu utkání Hrubec, jenž spoléhá na podporu fanoušků v domácí aréně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 4. semifinále play-off Plzeň – Třinec

"Musíme dvě výhry z Plzně potvrdit doma a udržet si výhodu domácího prostředí, abychom si vytvořili mečbol. To už by byla výhoda. Těším se na naše diváky. Už dnes tady byli skvělí. Budou nás hnát dopředu," věřil Hrubec ve výhodu domácího ledu, přestože v tomto semifinále zatím vítězí výhradně tým v pozici hosta.

Podobně situaci i přes neúprosnou statistiku vidí útočník Erik Hrňa. "Teď se to zlomí a vyhrajeme i doma," prohlásil odhodlaně střelec dnešního třetího gólu, k němuž navíc přidal i dvě asistence.

"Dnešní zápas mi vyšel, ale třeba včera jsem se ve třetím utkání moc dobře necítil. Je to ale play-off, o jedince tady vůbec nejde. Musíme bojovat jeden za všechny a všichni za jednoho," prohlásil skromně třicetiletý střelec Hrňa.

Přes nepříznivý stav 0:2 po začátku bitvy pod Javorovým nesložili Oceláři v boji o finále zbraně. "Nám nic jiného nezbývalo. V kabině byla nálada pořád stejná, byli jsme pozitivně naladění a předvedli jsme to i na ledě," řekl Hrňa.

"Vyrovnali jsme sérii a jedeme domů spokojení. Nesmíme ale usnout na vavřínech a musíme zvládnout dobře čtvrteční utkání. I dnes to po snížení Plzně na 3:4 bylo terno až do konce," varoval Hrňa před přílišnou euforií.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články