Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hrubec: Jednou ta série musela skončit, aspoň zas budeme nohama na zemi

Třinec zůstává dál v čele extraligy, přišel ale o parádní sérii deseti výher za sebou. O jedenáctou hrál při předehrávce v Hradci Králové. Měl sice velký podíl na skvělém představení, které mohli diváci v hledišti hradecké arény vidět, ale ke stoprocentnímu výkonu mu přece jen něco chybělo. Gólman Šimon Hrubec věří, že právě tyto nedostatky pomůže porážka odstranit.

Šimon Hrubec v utkání s Hradcem Králové
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Žádný strom neroste do nebe, jak se říká. Jednou ta série musela skončit. Těch deset výher po sobě, to je parádní série, stejně jako těch třináct, v nichž jsme bodovali," připomněl Hrubec v rozhovoru s novináři.

"Myslím si, že Hradec zaslouženě vyhrál. Není o čem se bavit, nám se zápas nepovedl. Abych byl soudný a fér, tak musím říct, že domácí berou tři body zaslouženě. Zůstaly tam, kde měly zůstat," přiznal Hrubec.

Přál si stejně jako jeho spoluhráči další vítězný korálek na úspěšné šňůře, ale dokázal si najít pozitiva i na tom, že se nit přetrhla. "Osobně si myslím, že vše zlé je k něčemu dobré. Fakt se domnívám, že tohle nám může zase pomoct. Opět si stoupneme nohama na zem. Už jsem to říkal po zápase s Plzní, že dál musíme pořád s pokorou," připomněl sedmadvacetiletý gólman nedělní vítězství 4:1 ze západu Čech.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Třinec

"Jsem rád, že dnes jsme dostali takovou tu facku. Vrátíme se zase zpátky na zem a začneme makat, abychom předváděli zase výkony, co nás dotáhly k této sérii. Zase se budeme snažit vylepšovat ty maličkosti a snažit se posouvat dál, právě o těch detailech to je," zdůraznil Hrubec.

Klíčový rozdíl mezi oběma týmy a důvod ne zcela optimálního výkonu Ocelářů se mu hledaly špatně. "Těžko říct... Domácí každopádně výborně bruslili a dostávali se do šancí, ale nevím, v čem byl problém. Občas se nám prostě stane i to, že se nám zápas nepovede. Ale jsem rád, že se nám nepovedl až teď jeden po těch předchozích třinácti," pousmál se Hrubec.

I jeho tým měl dobré pasáže ve hře. Slezané prohráli na střely mezi tyče jasně 22:36, místy ale Východočechy přehrávali. Jenže šancí si až tolik vypracovat nedokázali.

"Naopak jsem si říkal, že by bylo fajn - když my jsme ubránili tolik šancí - dát nějakou haluz, abychom domácí přibrzdili a vedli 3:2. Jenže to tam nepadlo a body zůstaly tady."

O jejich přidělení rozhodla třetí třetina, v podání Ocelářů paradoxně herně možná nejpovedenější, prohráli ji ale 0:2.

"Možná ano, ale my jsme se celkově nedostávali moc do šancí. První dva góly jsme dali se štěstím, Hradec si to zasloužil. Dali tam pěkný třetí gól a pak měli štěstí i oni, když se puk odrazil od našeho hráče," řekl Hrubec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články