Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hrňa o třineckém jubileu nevěděl. Nyní si pořádně zaplatí

Čtyři tisíce branek nastříleli v extralize třinečtí hokejisté. Ten poslední nese jméno Erika Hrni. Třineckého útočníka nyní po gólu do litvínovské sítě čeká pořádný zápis do klubové kasy.

Erik Hrňa
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Za každý gól jedna koruna. To nyní čeká třineckého hráče. "Kluci tam v kabině nejdříve říkali něco o deseti tisících, ale to jsem se ptal, jestli se nezbláznili. Nakonec to mám za čtyři," řekl s úsměvem devětadvacetiletý útočník.

Zatímco část třineckých hokejistů se v obavě kvůli tučnému zápisnému už za rozhodnutého stavu do koncovky moc nehrnula, Hrňovi hlasatelovo pobízení k jubilejní brance uniklo a o ničem nevěděl. "Já jsem si toho ani nevšiml. Až potom jsem se podíval na kostku a pak už jsme se díval kolem sebe, kdo co bude hlásit," vyprávěl s úsměvem Hrňa, který si nestihl uschovat ani kotouč na památku. "Právě proto, že jsem to nevěděl."

Třinecký útočník přiznal, že tým chtěl využít větší únavy soupeře, který měl před zápasem o čtyřiadvacet hodin kratší odpočinek než Oceláři a přijel k němu rovnou z pátečního utkání ve Zlíně. "Je možné, že byli unaveni. My jsme věděli, že mají zápas v nohách, že do nich musíme vletět. To se nám podařilo a celou dobu jsme určovali tempo," řekl Hrňa.

Domácí si navíc pomohli přesilovkami dali v nich tři z pěti gólů. Dvakrát se trefil právě Hrňa. "Klukům musím poděkovat, dali mi to dvakrát do prázdné brány. Trénujeme to. Někdy to vyjde, někdy ne," řekl Hrňa. "Byl to celkově super povedený zápas. Dobře jsme nastoupili, možná tam bylo pár výpadků, ale spíše jsme byli na puku u nich v třetině, nepouštěli jsme je do šancí a vyhráli jsme zaslouženě," dodal Hrňa.

Je nám líto, video expirovalo.
Třinec na domácím ledě rozdrtil Litvínov
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články