Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Hrdina Zohorna v závěru trnul, tentokrát Pardubice výhru udržely

Praha - Útočník Tomáš Zohorna byl hrdinou třetího zápasu předkola play-off extraligy proti Slavii. Moc ale nechybělo a mohl se do průběhu duelu zapsat i značně negativně. Autor tří gólových asistencí byl totiž v 59. minutě vyloučen za faul loktem, v závěru tak trnul na trestné lavici. Slavia za stavu 2:3 navíc odvolala brankáře a snažila se vyrovnat při power play. Nakonec se jí to ale nepodařilo a Jan Semorád zpečetil pardubickou výhru střelou do prázdné branky. Přímý přenos čtvrtého zápasu vysílá od 18:30 ČT sport a náš web.

Slavia - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Mám z toho šedivý vlasy na hlavě. Nebylo to nic příjemného, špatná minuta. Byla to moje chyba, udělal jsem před koncem blbý faul a mohl jsem to zkomplikovat. Dnes ale stál Bůh při nás," oddechl si Zohorna. "Jsem moc rád, že to kluci udělali," pochválil spoluhráče.

Až do svého vyloučení patřil k nejlepším hráčům na ledě a podílel se na všech gólech hostů. Nejprve přihrál na gól Václavu Benákovi, poté vyslal do brejku Petra Sýkoru a nakonec vydoloval puk v souboji s brankářem Dominikem Furchem a následně jej i přes faul na svou osobu posunul k obránci Marku Ďalogovi.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 3. utkání předkola play-off Slavia - Pardubice

Na rozdíl od předešlého vzájemného zápasu Pardubice vedení udržely. "Řekli jsme si pak, že nám bude stačit vyhazovat puky a držet modrou čáru. Být stoprocentní do obrany a zbytečně se nehnat do útoku. A myslím si, že se nám to podařilo. Nedostávali se k nám a neměli tolik přečíslení na konci zápasu jako minule. To rozhodlo," uvedl Zohorna.

Kadlec: Nemůžeme spoléhat jen na závěry

Kapitán Pražanů Petr Kadlec uznal, že mít stále štěstí nemohou. "Věřili jsme, že se nám podaří dát gól. Je to škoda, měli jsme tam jednu nebo dvě šance. Na druhou stranu ale nemůžeme čekat, že budeme otáčet všechny zápasy v posledních pěti minutách. To se povede jednou, možná dvakrát, ale ne každý zápas," řekl Kadlec.

Slavia je po dnešním nezdaru krok od vyřazení. Každá další porážka znamená konec sezony. "Víme, že porážka znamená konec. Musíme hrát to, co si řekneme. Nemůžeme spoléhat jenom na posledních deset minut, je třeba, abychom hráli od začátku," dodal Kadlec, který dnes strávil na ledě 26:12 minuty a byl tradičně nejvytíženějším hráčem zápasu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články