Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hradečtí hokejisté a fanoušci se konečně dočkají "svého" stadionu

Hradec Králové - Hradečtí prvoligoví hokejisté by ve středu 3. října měli poprvé hrát mistrovské utkání na ledě v hlavní hale zimního stadionu. Pracovníci stadionu tam nyní led vyrábějí, oznámil náměstek primátora a předseda představenstva klubu Martin Soukup. Dosud kvůli sporům města s nájemcem a provozovatelem stadionu, firmou ABD Invest, musel klub hrát v provizoriu v malé hale pro 500 diváků.

Královehradecký zimní stadion
zdroj: ČT24

Dvouměsíční tahanice o výrobu ledu a komplikace v přípravě podle Soukupa negativně ovlivnily i výkony mužstva. Hradečtí Královští lvi z dosavadních pěti kol ani jednou nevyhráli v normální hrací době a v tabulce jsou předposlední. Výroby ledu v hlavní hale se město domohlo až u soudu, který předběžným opatřením firmě ABD Invest uložil vyrobit led a strpět činnost klubu v obou halách stadionu.

Podle Soukupa se ještě bude muset klub s firmou dohodnout na platbě za užívání ledu. Dnešní domácí utkání s Litoměřicemi Hradečtí ještě odehrají v malé hale. "Vstup bude zdarma. Klub se tím chce fanouškům omluvit za stávající situaci ohledně zimního stadionu a zároveň vynahradit nepříliš dobrý dojem z některých výkonů A týmu," uvedl mluvčí klubu Petr Neckař. ABD Invest je nájemcem a provozovatelem stadionu od roku 2006.

Letos v únoru radnice firmě kontrakt za 600 milionů korun na nájem a rekonstrukci stadionu vypověděla. ABD Invest pak dala městskému klubu výpověď z nájmu a začátkem července mu zakázala vstup na stadion. Klub se obrátil na soud a ten mu 17. července předběžným opatřením užívání stadionu umožnil. Ledu v malé hale se klub ale dočkal až na konci srpna a v hlavní hale led dosud nebyl vůbec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články