Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Hradecké hokejisty bude trénovat Hosták

Hradec Králové - Hokejisty prvoligového Hradce Králové bude trénovat bývalý reprezentant a spolukomentátor České televize Martin Hosták. Na střídačce nahradí Jiřího Mičku, kterému vedení klubu po třech sezonách neprodloužilo smlouvu, protože nebylo spokojeno s pátým místem v letošní sezoně druhé nejvyšší soutěže. Klub musí navíc řešit ještě další závažný problém: dostal totiž výpověď z podnájmu na městském zimním stadionu. Od 1. července mu hrozí, že jeho týmy od žáků po A mužstvo nebudou mít kde trénovat a hrát.

Královehradecký zimní stadion
zdroj: ČT24

Hradecký klub má přesto vysoké ambice. "Cíle musí být rozhodně vyšší, než byly teď. Mužstvo po základní části skončilo na pátém místě, já bych byl rád s týmem výš a věřím v postup do semifinále play-off. Uvidíme, jak to bude s velkou baráží, každopádně ambice mám velké," uvedl Hosták, který je už rok členem představenstva východočeského celku. V první lize již dříve koučoval Chrudim, loni byl asistentem trenéra české osmnáctky na mistrovství světa.

O angažování Hostáka, jenž pracuje jako spolukomentátor hokejových zápasů pro Českou televizi, dnes informoval Hradec na svém webu s tím, že jeho asistentem bude Pavel Táborský. Hosták by chtěl jako asistenta získat ještě dalšího bývalého hráče a nyní kolegu z televize Davida Pospíšila, s ním se však klub na spolupráci zatím nedohodl.

Hradecký možná nebude mít kde hrát

Výpověď klubu z městského stadionu dala společnost ABD Invest, které hradecká radnice stadion svěřila kvůli rekonstrukci do nájmu a provozování. Radnice s firmou ABD Invest v únoru smlouvu v hodnotě stovek milionů korun jednostranně ukončila a stadion převzala zpět. Tvrdí, že kontrakt uzavřený v roce 2006 je neplatný od samého počátku. Následně klub přestal firmě ABD Invest platit nájemné, které činí 3,2 milionu korun měsíčně. Dluh klubu podle náměstka primátora a předsedy představenstva klubu Martina Soukupa (ODS) nyní činí asi deset milionů korun.

Firma ABD Invest s ukončením kontraktu, který má trvat do roku 2022, nesouhlasí. Na klub pro nezaplacení nájemného podala žalobu a k 30. červnu mu dala výpověď z nájmu. Soud zároveň podle Soukupa na podnět ABD Invest vydal předběžné opatření, podle nějž by měl zatím dál trvat stav, kdy ABD Invest je nájemcem stadionu. Otázku smlouvy budou soudy dál řešit. Město podle Soukupa pracuje na odporu proti výpovědi a chce požádat soud o upravení vztahů do doby soudního rozhodnutí. "Je to dnes válka mezi městem a společností ABD Invest a UniCredit Bank. V současné době se domlouvají už jen právní kanceláře," řekl Soukup.

Klub podle Soukupa již uvažoval, jak by mohl fungovat po vystěhování ze stadionu. V úvahu by prý mohlo přicházet působení na okolních krytých kluzištích v Opočně, Třebechovicích a Novém Bydžově.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články