Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hradec vyrazí za prvními body do Litvínova, Pardubice přivítají Chomutov

Praha  Pouze hokejisté Chomutova a Sparty mohou ve 3. kole extraligy hájit stoprocentní bilanci. Oba týmy shodně v arénách soupeřů  Piráti v Pardubicích, Pražané na ledě Vítkovic. Bez porážky, ale s bodovou ztrátou je i Kometa Brno, kterou čeká duel s Mladou Boleslaví. Na chvostu je s nulou překvapivě Hradec Králové, jenž míří do Litvínova, a také Olomouc. Hanáci se představí v Plzni. Přímý přenos utkání Pardubice - Chomutov sledujte v rámci Buly hokej živě od 17:00 na ČT sport a ctsport.cz.

Utkání Sparta - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Vítkovičtí se těší na atraktivní duel se Spartou, kterou v minulém ročníku ve všech čtyřech případech dokázali porazit. Souboje s Pražany navíc nikdy nepostrádají náboj. Ostravský tým si může věřit i díky relativně dobrému startu, v němž vytěžil čtyři body.

"Víme, že nás čeká asi jeden z největších favoritů na titul, který navíc předešlé dva zápasy vyhrál, a podle toho také k zápasu musíme přistoupit, ale na druhé straně nechceme být pasivní. My jsme doma a my chceme být těmi, kdo uspějí," řekl vítkovický kouč Jakub Petr.

Sparta dvakrát vyhrála o gól. "Z prvních dvou utkání máme plný počet bodů hlavně díky tomu, že jsme předvedli dobrý týmový výkon, bylo to hodně o bojovnosti a ukázali jsme charakter. V tom musíme pokračovat, protože proti Vítkovicím to bude zase hodně těžký zápas. Mají silné mužstvo a doma hrají velice dobře. My ale chceme pokračovat v bodové sérii na startu sezony," prohlásil útočník Miroslav Forman.

Je nám líto, video expirovalo.
Upoutávka na 3. kolo hokejové extraligy

Litvínov napravil debakl 1:5 z Plzně dobrým výkonem proti Liberci. Vytáhnout se chce i na Hradec Králové, který jako jeden z největších favoritů soutěže zatím nebodoval. "Ani jeden zápas jsme nezvládli, jak jsme měli," zlobil se trenér Východočechů Václav Sýkora.

"Předržujeme puky, málo bruslíme a asi to hrajeme moc profesorsky. Takhle to dál nejde, takhle od každého dostaneme rychtu. Musíme se chytnout za rypák a začít fárat hned v Litvínově," zdůraznil kapitán Hradce Jaroslav Bednář.

Pardubičtí otevřeli bodové konto výhrou 2:0 ve Zlíně. "Škoda, že jsme doma ztratili body se Spartou, moc jsme chtěli vyhrát. Tento nezdar jsme si vynahradili ve Zlíně. Zápasy potvrdily, že v celé sezoně to bude boj o každý kousek ledu a výsledky budou těsné. Všechna mužstva jsou vyrovnaná," uvedl trenér Miloš Holaň.

"Celá hra Chomutova se zakládá na výborném výkonu gólmana Jána Laca a dobré defenzivě. Piráti čekají na brejky, mezi jejich klíčové hráče bych zařadil Michala Vondrku. Nejen na něj si musíme dát veliký pozor," dodal Holaň.

Semifinalista minulé sezony Chomutov povedený start nepřeceňuje. "Chtěli jsme do ligy vstoupit nejlépe, co to půjde, což se povedlo. Jsou to ale jen dva zápasy z dvaapadesáti. Vůbec nic to neznamená. Pro nás je nejdůležitější dostat ty čtyři celky pod sebe. To je náš prvotní cíl," připomněl útočník Michal Poletín.

Kometa vykročila za obhajobou dvěma výhrami a úspěšnou sbírku se pokusí rozšířit o další zisk proti Mladé Boleslavi. "Před skvělými domácími fanoušky chceme vyhrát. K tomu potřebujeme produkovat naši hru, být hodně na kotouči a diktovat tempo. Hru soupeře jsme si rozebrali. Důležité bude se vyvarovat slabších začátků, které nás trápí v posledních zápasech," uvedl trenér Kamil Pokorný, který bude postrádat zraněného kapitána Čermáka.

Mladá Boleslav má zatím jen bod z úvodního vystoupení v Jihlavě. "Samozřejmě to není úplně ideální začátek, do Brna by se nám určitě jelo lépe se čtyřmi nebo šesti body, ale taková je realita. Pořád se jedná o začátek soutěže, ale rozhodně si to nesmíme nechat utéct," uvedl útočník Tomáš Knotek.

Liberec doplatil v neděli v Litvínově na 14 dvouminutových trestů. Při porážce 0:2 dostal obě branky v oslabení. "Rozhodně tam byly zákroky, které nemůže tým, jenž chce vyhrát zápas, dělat. Neříkám, že všechny, ale bylo jich tam dost," řekl kouč Filip Pešán.

"Když budeme poctivě pracovat, další výhry přijdou. Ale nesmí se už opakovat takový počet vyloučených," uvedl brankář Roman Will.

Zlín po výhře ve Vítkovicích odevzdal v neděli doma všechny body Pardubicím. "Pokusíme se tento výpadek nahradit v Liberci. I když víme, že nás čeká velice těžký soupeř. Pokud zlepšíme koncovku a zopakujeme výkon z Vítkovic, tak máme naději na úspěch," řekl trenér Zlína Robert Svoboda, který nemůže počítat s obráncem Noskem, jenž si poranil rameno a bude chybět minimálně dva měsíce.

Plzeň po výhře nad Litvínovem dostala pět branek v Třinci. Doma chce ale znovu uspět. O to více, že Olomouc do sezony nakročila levou nohou a dvě porážky tým hned na startu dostaly do nezáviděníhodné situace.

"Žádnou nervozitu si nepřipouštíme. Samozřejmě jsme věřili v lepší start, ale výkon proti Vítkovicím nebyl špatný. Věříme, že s touto hrou body přijdou," řekl olomoucký trenér Jan Tomajko.

Extraligový nováček z Jihlavy se netají cílem navázat na domácím ledě na páteční výhru nad Boleslaví. "Třinec je kvalitní soupeř, má v kádru silné individuality. Potrápil v prvním kole obhájce titulu Kometu. Pokusíme se vynahradit si zklamání po nedělní nešťastné prohře na Spartě, kde jsme odvedli solidní výkon. Věřím, že na domácím ledě ještě zlepšíme koncovku," poznamenal trenér Jihlavy Petr Vlk.

Třinci už v úvodním týdnu soutěže vypadli tři hráči. Do Jihlavy, kde se Oceláři představí po více než 12 letech, s týmem nepojedou zranění Krajíček, Hrňa ani Petružálek.

"Ještě čekáme na přesnější diagnózu, ale tento týden s nimi určitě nepočítáme. Ale věřím, že jejich posty zacelíme, kádr máme široký a další hráči mají možnost říct si o místo v sestavě. Jihlava bude velice houževnatý soupeř, čekáme náročný zápas," řekl třinecký trenér Václav Varaďa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články