Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hradec vyhrál v Chomutově a ve čtvrtfinále bude začínat doma

Chomutov - Hokejisté Hradce Králové zvítězili na ledě Chomutova a ve čtvrtfinále se utkají s Litvínovem. Po porážce Chemiků v Pardubicích navíc skončili v tabulce čtvrtí a sérii budou začínat doma. Piráti prohráli podruhé za sebou a v předkole narazí na Mladou Boleslav.

"Jsme za čtvrtou příčku rádi, protože je velká výhoda začínat doma. Obzvlášť před skvělými fanoušky, jež máme v Hradci Králové. Fanoušek je šestý hráč," uvedl útočník Richard Jarůšek, který si v utkání připsal dva body za gól a asistenci.

V první šanci utkání se ocitl Lauko, jemuž ale gól nebyl uznán pro úmyslné kopnutí. O chvíli později měli Piráti k dispozici 52 vteřin dlouhou dvojnásobnou početní výhodu, kterou však nevyužili.

Po několika neúspěšných akcích na obou stranách měl na holi gól Nedvídek, jenž dostal přihrávku před prázdnou bránu, ale kotouč netrefil. Ve 20. minutě poslal hosty do vedení Šimánek povedenou ranou bez přípravy.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chomutov - Hradec Králové

Po nevyužité početní výhodě domácích, která se částečně přenesla z prvního dějství, byl v šanci Hlava, jehož zastavil hostující gólman Kacetl. Ve 23. minutě Kukumberg využil první přesilovou hru Východočechů a zvýšil na rozdíl dvou gólů.

V polovině utkání předvedl pohlednou individuální akci Kaše, jenž nevyzrál na královéhradeckého brankáře. Na Krále na opačné straně nevyzrál Čáp zakončením z mezikruží. Ve 37. minutě snížil na 1:2 Kudělka střelou od modré čáry, poté domácí ubránili další oslabení.

Na začátku třetí třetiny se hra po faulu na každé straně vyrovnala. Nevyužitý Chalupův samostatný únik potrestal na druhé straně Jarůšek, jenž ve stejné situaci prostřelil Krále. V polovině poslední části měl Mountfield zkrácenou přesilovku, která ke gólu nevedla.

V dalším průběhu už k vidění moc střeleckých příležitostí nebylo. Až v 58. minutě Kaše našel Kudělku, ten ale Kacetla neprostřelil. Úplný závěr provázely dva tresty domácích a oddechový čas Mountfieldu, což ale žádnou změnu stavu nepřineslo.

V pondělí začne Chomutov doma boj o čtvrtfinále s Mladou Boleslaví. "V play-off už si nevyberete, kdo bude nejlepší soupeř. Každý tým je kvalitní. Musíme začít dobře doma a pak uvidíme, jestli u nich vybojujeme nějaký zápas," prohlásil chomutovský útočník David Kämpf.

Piráti Chomutov - Hradec Králové 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 37. Kudělka (Račuk) - 20. Šimánek (T. Knotek, Džerinš), 23. Kukumberg (Picard, Jarůšek), 45. Jarůšek (Dietz). Rozhodčí: Lacina, Pavlovič - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 3623.

Chomutov: T. Král - Valach, Dlapa, L. Chalupa, Kudělka, Skinner, R. Černý, Buchtela, Tejnor - Koblasa, Kämpf, Poletín - Račuk, Skokan, Hlava - D. Kaše, Raška, Lauko - Šťovíček, Hejcman, Chrpa. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Hradec Králové: Kacetl - Čáp, Vydarený, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Pavlas - T. Knotek, Džerinš, Šimánek - Köhler, Kukumberg, R. Pavlík - Jarůšek, Dragoun, Picard - J. Dvořák, Nedvídek, Kopta. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Vladimír Růžička st. (Chomutov): "Hradec Králové zaslouženě vyhrál a hlídal si, co potřeboval. Příležitost dostali hráči, kteří v sezoně moc nehráli, ale vůbec nezklamali. Děkuji hráčům za perfektní výkony v celé sezoně, v pondělí to všechno začne a půjdeme na Mladou Boleslav."

Pavel Hynek (Hradec Králové): "Děkuji hráčům za výkon a za vítězství. Jedním z cílů bylo dostat se do šestky, což jsme splnili, za což jim patří další dík. Shodou okolností a trochu i se štěstím jsme se vrátili na čtvrtou pozici, takže budeme play-off začínat doma. O to více jsme rádi."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články