Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hradec v nájezdech udolal Olomouc

Hradec Králové - Hokejisté Hradce Králové porazili ve 41. kole extraligy Olomouc 4:3 po samostatných nájezdech a připsali si nad Hanáky čtvrtou výhru v sezoně. O jejich výhře rozhodl v páté sérii nájezdů Jaroslav Bednář, který si v normální hrací době připsal gól a asistenci.

Hradec Králové - Olomouc
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Předešlé tři vzájemné zápasy Východočechů a Hanáků byly gólově skoupé, dnes však otevřel domácí Dej skóre již po 23 sekundách. Brankář Konrád tak inkasoval hned z první střely. Hosty však rychle inkasovaný gól nepoznamenal a po Vantuchově chybě mohl vyrovnat Skladaný. Kacetl si s jeho pokusem poradil, ale v páté minutě již hosté vyrovnali. Jednička Mountfieldu vyrazila Eberleho střelu k Ondruškovi, který neměl problém trefit odkrytou branku. Zatímco v předešlých duelech padly maximálně tři branky, ve 41. kole hráči tuto bilanci vyrovnali už v sedmé minutě, kdy se po Kukumbergově přihrávce prosadil Bednář.

Z vedení se však Hradec radoval jen 37 sekund, než využil Kacetlova zaváhání Mikúš. A mohlo být pro domácí hůře. Hned v další akci fauloval Havránek Holce a rozhodčí nařídil trestné střílení. Olomoucký útočník jej ale neproměnil. Po gólovém úvodu hráčům vyschl střelný prach. Domácí nedokázali využít úvodní přesilové hry, i když krátce hráli dokonce v pěti proti třem. Hosté hrozili z rychlých protiútoků, Laš ani Buc své příležitosti neproměnili.

Ve druhé třetině sice trefil hradecký Knotek vnější tyč, z gólu se ale radovali Olomoučtí. Zaváhání Hronka na útočné čáře využil Pekr a z brejku zajistil hostům poprvé vedení. Hradečtí se tlačili za vyrovnáním, ale hráči Olomouce potvrzovali, že není náhoda, že mají po vedoucím Liberci nejlepší obranu v soutěži. Gólové šance si tak připisovali spíše hosté. Laš ani Řípa však Kacetla, který v předešlých duelech s Hanáky inkasoval jen jednou, počtvrté nepřekonali.

K vyrovnání nakonec domácím pomohla přesilová hra. V 56. minutě byl vyloučen Houdek a Frühauf jeho trest po jedenácti sekundách ukončil. Přesto měli hosté ještě šanci duel rozhodnout, nevyužili však následně přesilovou hru a Skladaný trefil deset sekund před koncem tyč. Olomouc si tak zahrála potřetí za sebou prodloužení a opět získala jen bod. V nájezdech, do kterých trenéři hostů poslali do branky Vošvrdu, rozhodl o výhře domácích Bednář. Hanáci ale i tak bodovali v pátém utkání za sebou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Olomouc

Mountfield Hradec Králové - HC Olomouc 4:3 po sam. nájezdech (2:2, 0:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Dej (Čáp, Bednář), 7. Bednář (Kukumberg), 56. Frühauf (Ihnacak, Courchaine), rozhodující nájezd Bednář - 5. Ondrušek, 7. T. Mikúš (Skladaný), 33. Pekr. Rozhodčí: Souček, Šindler - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 5184.

Hradec Králové: Kacetl - Čáp, Plášil, Hronek, Frühauf, Dietz, Vašíček, Havránek - Bednář, Kukumberg, Dej - Honejsek, Ihnacak, Červený - Šimánek, Vantuch, Courchaine - Köhler, T. Knotek, Kopta. Trenéři: Kýhos, T. Martinec a Tvrdík.

Olomouc: Konrád (na nájezdy Vošvrda) - Skrbek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek - Buc, Herman, Laš - Eberle, Řípa, Vodný - Skladaný, Húževka, T. Mikúš - Pekr, Rác, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Viděli jsme minulý zápas Olomouce na Spartě, takže jsme věděli, že to bude těžký zápas. Přesto jsme měli výborný vstup, ale bohužel jsme vždy poté, co jsme dali gól, sami inkasovali. Postupně Olomouc otočila výsledek a my jsme tahali za kratší konec. Jsme rádi, že hráči ukázali velkou bojovnost a vůli po vítězství. V závěrečné třetině se nám podařilo alespoň vyrovnat a získat bod. Nájezdy už jsou loterie a jsme šťastní, že jsme získali druhý bod pro sebe."

Zdeněk Venera (Olomouc): "Byl to vyrovnaný zápas. Začátek byl trochu divoký, padly rychle čtyři góly, ale pak se to uklidnilo. Více bodů jsme nezískali proto, že jsme nevyužili šance. Myslím, že jsme jich měli docela dost. V první třetině jsme neproměnili trestné střílení a pak jsme měli příležitosti i ve třetí části. Motalo se to tam kolem branky a chtělo to nějakou šikovnou dorážku a mohli jsme si odvézt i tři body. Bohužel v koncovce jsme selhali, což nás trápí celou sezonu. Góly dáváme hodně těžko. Nakonec bohužel druhý bod získali domácí, kteří mají na nájezdy šikovné hráče."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články