Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Hradec upravuje zimní stadion pro extraligu

Hradec Králové - Zimní stadion v Hradci Králové dostane před startem hokejové extraligy nový odbavovací systém za zhruba jeden milion korun. Dosavadní turnikety používané v první lize pro nejvyšší soutěž nevyhovují. Nový systém by měl umožnit rychlejší a bezpečnější odbavení diváků. Zastupitelé města schválili financování turniketů z městského rozpočtu. Zároveň nebude muset hradecký klub platit nájemné za stadion.

Zimní stadion v Hradci Králové
zdroj: ČT24 autor: Alexandra Mlejnková

První extraligový zápas na svém ledě odehraje klub Mountfield Hradec Králové v neděli 15. září. Město slíbilo, že do té doby bude městský zimní stadion na extraligu připravený. Radnice již například nechala za asi půl milionu korun opravit šatny. Na téměř jeden milion korun přišly zesílení konstrukce střechy a montáž multimediální kostky nad ledovou plochou. 

Současný odbavovací systém například nemá místenkový režim a kapacita turniketů je malá. Nový systém by měl umět zpracovat odlišné technologie vstupenek, například čipové karty, karty s čárovým kódem, papírové vstupenky vytištěné návštěvníky doma, či by měl umět číst čárové kódy z mobilních telefonů. Na stadionu se změní i systém vchodů pro držitele permanentek a ostatní diváky, přibudou i dvě prodejní místa na stadionu.

Je nám líto, video expirovalo.
Hradec spolupracuje s místním klubem, stadion prošel úpravami

Stadion je stále v pronájmu firmy ABD

V Hradci však stále není jasno, kdo zimní stadion provozuje. Město ho dlouhodobě pronajalo firmě ABD Invest, nicméně soud nedávno celou smlouvu prohlásil za neplatnou. ABD ale stadion nadále provozuje. "Vyzvali jsme je na základě závěru soudu k dobrovolnému opuštění prostor," řekl Ondřej Votroubek z hradeckého magistrátu. Firma ABD na to však nereagovala, hodlá si počkat na odůvodnění soudu. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články