Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Hradec ukončil třineckou vítěznou sérii, Oceláře sestřelil tříbodový Dragoun

Třinecká série deseti vítězství skončila na ledě Hradce Králové. Oceláři prohráli v předehrávce 31. kola 2:4 a před svým přemožitelem, který se posunul na druhé místo, mají na čele tabulky pětibodový náskok. Hradec dovedl k úspěchu dvěma góly a asistencí Michal Dragoun.

Utkání Hradec Králové - Třinec
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Žádný strom neroste do nebe. Jednou ta série musela skončit. Těch deset výher po sobě i třináct, v nichž jsme bodovali, je parádních. Ale myslím, že Hradec zaslouženě vyhrál. Není o čem se bavit, nám se zápas nepovedl," prohlásil gólman poražených Šimon Hrubec.

Od úvodních minut se hrálo pořádně od podlahy a při skvělém představení obou týmů se diváci ani na chvilku nenudili. Už na konci první minuty poslal hosty do vedení s velkým štěstím tečovanou ranou Galvinš.

A ve čtvrté minutě kontrovali domácí díky Dragounovi a krátce nato mohl dokonat obrat Rákos. Povedlo se to ale až po pěkné souhře Vincourovi.

Východočeši měli navíc k dispozici přesilovku, jenže právě střelec Vincour při ní udělal obrovskou chybu u vlastní branky a Hrňa pohotově zařídil stav 2:2.

Hrubec chvíli nato vychytal dorážejícího Chalupu. Třinec pak hrál minutu a čtvrt čtyři na tři, Hrňa v obrovské příležitosti minul a do kabin se šlo za vyrovnaného skóre.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Třinec

Domácí se museli po návratu ze šaten brzy bránit v oslabení, ale měli velkou šanci, když Smoleňák poté, co u postranního hrazení zachytil za přispění rozhodčího Hejduka Hrubcovu rozehrávku, zakončoval do prázdné branky. Hrubec ale i díky skoku plavmo kotouč zastavil.

Ve 27. minutě udělali hosté obrovskou chybu, když Marcinko vypíchl na útočné čáře puk spoluhráči Rothovi, jenže zmocnil se ho Bičevskis a ujel do sóla, které zakončil blafákem do bekhendu, Hrubec mu ale sebral radost.

Hostující gólman jen chvilku nato vyškrábl Dragounovu bombu z mezikruží. Ve 33. minutě si zkusili početní výhodu čtyři na tři i domácí, rovněž oni ji ale hráli po celých 54 sekund.

Jen o chvilku později ovšem Královéhradečtí hráli dokonce v pěti proti třem 44 sekund, i tentokrát bez úspěchu. V klasické přesilovce pak Galvinš pohotově zaskočil za Hrubce a na čáře zastavil hokejkou kotouč, který klouzal do branky.

Ve 46. minutě mohl převážit misky vah opět na stranu Slezanů Bukarts, jenže jeho zakončení zastavila branková konstrukce a frustrovaný lotyšský útočník vzápětí oslabil svůj tým, když rozštípal hůl a sudí ho potrestali za nesportovní chování.

S koncem Bukartsova trestu se provinil domácí bek Graňák a Maxwella v oslabení zachránilo, že Martin Růžička nezakončil z parkety na kruhu bez přípravy.

V 52. minutě se přiblížili výhře naopak domácí, když Hrubec neměl šanci reagovat na Dragounovu bombu pod horní tyč. Uběhlo jen 34 sekund, Graňák odčinil svůj prohřešek a pojistil výhru.

"Za góly jsem rád a samozřejmě mě strašně těší. Důležité ale je, že jsme potvrdili body z Vítkovic. Pro mě je to pořád stejné; buď se tam nějaké šance vyplaví a padne to tam, nebo ne. Nijak to nepřeceňuju. Vím, že v pátek zase budu dělat práci, od které tady jsem, a tou je dobrá defenziva," uvedl domácí hrdina Dragoun.

Hradec Králové - Oceláři Třinec 4:2 (2:2, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. Dragoun (Zámorský, Rosandič), 10. Vincour (R. Pavlík, Dragoun), 52. Dragoun (M. Chalupa, F. Pavlík), 52. Graňák (Bičevskis) - 1. Galvinš (Polanský, Adamský), 13. Hrňa. Rozhodčí: Hejduk, Hribik - Kis, V. Hanzlík. Vyloučení: 5:6, navíc Kukumberg - Roth oba 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4207.

Hradec Králové: Maxwell - Zámorský, Linhart, Piché, Graňák, F. Pavlík, Rosandič, Cibulskis - Smoleňák, Koukal, M. Chalupa - Vincour, Dragoun, R. Pavlík - Miškář, Bičevskis, Rákos - Vopelka, Kukumberg, Bezúch. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Třinec: Hrubec - Adámek, Gernát, D. Musil, Galvinš, Roth, M. Doudera, Matyáš - Martin Růžička, Marcinko, Hrňa - Svačina, Polanský, Adamský - Dravecký, Werek, Roberts Bukarts - Christov, O. Kovařčík, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Petr Svoboda (Hradec Králové): "Věděli jsme o dlouhé sérii Třince a všichni jsme doufali, že to dneska utneme. Do zápasu jsme nevstoupili úplně šťastně, když hned druhé střídání jsme dostali gól, ale podařilo se nám to otočit. Ve druhé třetině jsme zvýšili tempo a vlivem přesilovek i oslabení jsme se dostali do zápasu. Bylo to otevřené na obě strany. Rozhodly dva slepené góly ve třetí třetině, kdy se zápas překlopil na naši stranu. Kluci to ubojovali, do kabiny patří dík."

Marek Zadina (Třinec): "Věděli jsme, že to tady v Hradci bude těžké utkání. Domácí do nás chodili, dobře forčekovali a my jsme s tím měli určitý problém. Spíš jsme se ale porazili sami po našich chybách. U prvních dvou gólů jsme měli špatně pokryté hráče, při třetím tam bylo nedobruslení situace tři na dva, z níž bylo dva na jednoho a byli jsme potrestaní. Tam se zápas zlomil. Prohráli jsme, série deseti vítězných zápasů byla samozřejmě skvělá a my jsme si to užili, ale zároveň jsme věděli, že jednou skončí. Poučíme se z toho a půjdeme dál."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články