Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hradec si užil premiéru ve Spengler Cupu. Vyhráli jsme, dojmy jsou výborné, říká Jarůšek

Davos - Samé zvraty, ale šťastný konec zažili ve svém historicky prvním zápase ve Spengler Cupu hokejisté Hradce Králové. V přetahované dvakrát prohrávali, dvakrát vedli a nakonec zvítězili 4:3.

"Vyhráli jsme, takže bezprostřední dojmy jsou výborné. Chtěli jsme hrozně moc vyhrát. I když jsme do zápasu nevstoupili moc dobře a dostali rychle gól, tak se nám naštěstí podařilo v přesilovce vyrovnat. Pak to bylo vyrovnané utkání," řekl reprezentační útočník Richard Jarůšek.

Východočeši věřili v obrat i poté, co soupeř před druhou přestávkou otočil z 1:2 na 3:2. "Jekatěrinburg měl v nohách včerejší zápas, ale nebylo to na nich moc poznat, dobře bruslili, byli na tom dobře kombinačně. Důležitý byl ten gól na 3:3," zmínil Jarůšek vyrovnání Romana Kukumberga.

Energii dodávali mužstvu i tradičně hlasití fanoušci, kteří přijeli tým podpořit. "Byli neskuteční, chtěli jsme zápas otočit i kvůli nim. Celkově tu byla parádní atmosféra, v které se hraje opravdu výborně," pochvaloval si Jarůšek.

"Klobouk dolů před nimi. Byl jsem v šoku, když jsem viděl, kolik fanoušků tady je," uvedl Kukumberg, jenž stejně jako Jarůšek dvakrát skóroval. Šestatřicetiletý slovenský útočník KHL dlouho hrával a domnívá se, že mužstvu hodně pomohla i konfrontace během přípravy, kdy Královéhradečtí vyhráli bez porážky domácí Mountfield Cup za účasti Omsku a Ufy.

Je nám líto, video expirovalo.
Hradec Králové zdolal při premiéře na Spengler Cupu Jekatěrinburg

"Jen proto, že jde o tým KHL, neznamená, že jsou o kdo ví kolik lepší. Jsou to obyčejní hokejisté jako my. Máme ty zkušenosti z léta (z Mountfield Cupu), takže každý věděl, do čeho jde. A ničeho se nebál, nikdo neměl přehnaný respekt, což bylo důležité. A já si myslím, že český tým by se v KHL určitě neztratil," prohlásil Kukumberg.

"Dostali jsme první gól, přesto si myslím, že jsme tu první třetinu byli o trochu lepší a předčili jsme soupeře aktivitou, hráli jsme více na puku. Bylo dobře, že jsme během ní skóre alespoň srovnali, i když si myslím, že jsme měli využít více přesilových her, kterých jsme měli hodně," řekl kouč Václav Sýkora.

Připustil, že druhá třetina jeho svěřencům nevyšla. "Ta byla z naší strany horší, tam nás Avtomobilist přehrával. Zpátky do zápasu jsme se dostali až ve třetí třetině, kdy jsme začali hrát zase aktivně a podařilo se nám výsledek otočit. Jsme rádi, že jsme dosáhli na první vítězství," pochvaloval si Sýkora.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články