Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hradec si pojistil postup do play-off. Z Varů si odvezl všechny body

Zlín – Věděli, že mají play-off téměř jisté, hokejisté Hradce Králové si však postup pojistili. Na půdě posledních Karlových Varů triumfovali 4:2 a ukončili sérii čtyř proher v řadě. Zároveň se posunuli na třetí příčku tabulky, kde mají na čtvrtou Plzeň náskok jednoho bodu. Energie, kterou přišlo podpořit pouze 1364 diváků, což je nejméně v celém ročníku, naopak nebodovala počtvrté za sebou.

Slavící hokejisté Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Po opatrném začátku týmů, které se nachází ve výrazně odlišném rozpoložení, si v prvních deseti minutách vytvořili větší šance Köhler a Dej, ale jejich střely buď branku minuly, nebo byl Závorka připraven.

Mountfield naplno ukázal své kvality ve 13. minutě, když si nejprve po ideální přihrávce Deje puk převzal Bednář a nekompromisně otevřel účet zápasu. O 31 vteřin později domácí obrana opět propadla a nikým neatakovaný Pláněk přihrál na před brankou zcela osamoceného Červeného, pro kterého již nebyl problém přidat druhou trefu. V 18. minutě měl ke třetí brance blízko Köhler, jeho střela však skončila pouze na tyči.

Po necelé minutě druhého dějství se po zmatcích v královéhradecké obraně dostal ke Kacetlem vyraženému puku Haščák a střelou do odkryté branky snížil. Povzbuzená Energie se začala více tlačit do útoku a vytvářet si i šance, jednu z nich řešil hostující brankář jen za cenu posunuté branky, za což obdržel dvouminutový trest.

Na ledě přibylo nervozity a tvrdosti. Po ataku Ihnacaka na Závorku se za jeho brankou strhla menší mela, kterou rozhodčí řešili sérií menších trestů.

Po dvouminutovém tlaku Východočechů v polovině utkání zakončeném ranou Deje do tyče se ke slovu opět dostali hráči z lázeňského města. Ve 35. minutě po úniku Tomáše Rohana s Bartkem volil Rohan místo nahrávky střelu zápěstím z mezikruží, která skončila za zády překvapeného Kacetla.

Hradec pochopil, že profesorským hokejem neuspěje ani na ledě posledního celku extraligy. A ve 38. minutě - po dalším závaru a střele Vydareného - vrátil Mertl díky šikovné teči vedení opět na stranu Mountfieldu.

V závěrečné třetině si Východočeši těsné vedení pohlídali a nic na tom nezměnila ani tutovka Vachovce, který z bezprostřední blízkosti přestřelil branku. Pečeť výsledku a osudu zápasu dal v 57. minutě Courchaine, který zužitkoval přihrávku Honejska zpoza branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Hradec Králové

HC Energie Karlovy Vary - Mountfield Hradec Králové 2:4 (0:2, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 21. Haščák (Huna), 35. T. Rohan (Bartek, M. Rohan) - 13. Bednář (Dej, Mertl), 13. Červený (Pláněk, Honejsek), 38. Mertl (Vydarený, Dej), 57. Courchaine (Honejsek). Rozhodčí: R. Svoboda, Úlehla - J. Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 3:6. Bez využití: Diváci: 1364.

Karlovy Vary: Závorka - T. Dvořák, Bičánek, Benák, J. Tomeček, Redlihs, M. Rohan, Baránek - Huna, Haščák, Vachovec - J. Svoboda, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Kůs, T. Rohan - Gríger, Osmík, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a Antonik.

Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, Dietz, Plášil, Pavlas, Frühauf, Čáp - Bednář, Mertl, Dej - Honejsek, Ihnacak, Červený - Kudrna, Vantuch, Šimánek - Köhler, Miškář, Courchaine. Trenéři: Kýhos, T. Martinec, Tvrdík a V. Sýkora.

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "Myslím, že do prvních dvou slepených branek jsme dnes hráli celkem solidní hru. Hradec byl v první třetině lepším mužstvem, ve druhé se nám podařilo vyrovnat, kdy nám pomohla první vstřelená branka a trochu i se štěstím jsme dali druhou branku. Musím konstatovat, že dnešní utkání z našeho pohledu rozhodla standardní situace u nás v obranném pásmu, kdy jsme dostali gól na 2:3. Ve třetí třetině jsme si určité příležitosti vytvořili, zejména ta Vachovcova byla velká. Kdybychom je proměnili, možná jsme mohli na bod sáhnout, ale soupeř po naší hrubé chybě utkání rozhodl."

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "My jsme do Karlových Varů přijeli s pokorou, ale s odhodláním zajistit si vítězstvím přímý postup do play off, což se nám povedlo. A jsme za to šťastni. V samotném zápase jsme měli velmi dobrý vstup a celou první třetinu jsme hráli velmi dobře. Škoda výpadku ve druhé třetině, kdy domácí dali dva góly a srovnali stav utkání. Naštěstí ve třetí třetině jsme se opět zlepšili a bojovností jsme zápas dotáhli do vítězného konce."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články