Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hradec s Plzní potřebují vyhrát, Morava může ukončit čtvrtfinále

Praha - Hokejisté Brna a Zlína mohou v šestých zápasech čtvrtfinálových sérií play-off extraligy dokonat postup mezi nejlepší čtveřici. Kometa bude mít proti plzeňským obhájcům titulu výhodu domácího prostředí. Berany, kteří byli v loňském finále poraženým celkem, naproti tomu čeká boj na ledě Hradce Králové. Pokud se nerozhodne, přijde v neděli na řadu sedmý, rozhodující duel. Pokračují též barážové souboje. Oba semifiálové duely sledujte živě na programu ČT sport a našem webu.

Zlín - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

17:00 Hradec Králové - Zlín (ČT sport, konec dle vývoje utkání případně exkluzivně na webu)

Hradec Králové je v nelehké situaci. Ale nikoli neřešitelné. "Situace je taková, jaká je, s tím se nedá nic dělat. Svým způsobem je úplně normální, my se s ní musíme vypořádat," řekl kouč Peter Draisaitl. Ví však, že k tomu je potřeba zlepšení oproti minulému vystoupení, které jeho tým ztratil jasným poměrem 0:4. "Měli jsme tam přesilovky, jež to mohly rozhodnout, ty musíme zlepšit. Musíme odehrát důsledně a důrazně každé střídání," nastínil.

Zlín se po středečním jednoznačném domácím vítězství naopak netají cílem rozhodnout sérii na soupeřově ledě v Hradci Králové. "Nechtěli bychom spoléhat až na poslední utkání na domácím ledě. Pokusíme se uspět už v pátek. Vyhráno ale ještě nemáme, postup je ještě hodně daleko," varoval asistent zlínského trenéra Juraj Jurík. "Při prohře 1:5 v Hradci jsme doplatili na zbytečné chyby. Těch se musíme vyvarovat, důležitá bude aktivní defenziva," řekl Jurík.

19:00 Brno - Plzeň (od 19:00 exkluzivně na webu, po skončení utkání Hradec Králové - Zlín i na programu ČT sport)

Kometa se pokusí v domácím prostředí po středeční výhře v Plzni proměnit první mečbol k postupu do semifinále. "Domácí zápas bude hodně těžký. Naši hráči ale nemají po úspěchu v Plzni důvod k nervozitě," uvedl trenér Vladimír Kýhos, který byl spokojen s výkonem svých svěřenců z posledního zápasu. "Podali jsme od začátku výborný výkon. Lépe jsme bruslili. Důležité bylo, že jsme dali první gól. A také jsme nezalezli do obranného pásma. Naopak jsme hráli aktivně a tím jsme se nedostali pod tlak. Musím ocenit plnění povinností i taktiku," poznamenal Kýhos.

Plzeň se ale zdaleka necítí jako tým, který by měl pokorně vyklidit pole a vyrazit už v této fázi sezony na dovolenou. "Neskládáme zbraně a chceme sérii dotáhnout do sedmého utkání," prohlásil kouč Milan Razým, jenž s týmem pamatuje podobně svízelnou situaci v loňském čtvrtfinále, kdy pozdější mistr cestoval za nepříznivého stavu 2:3 v sérii do Litvínova. "Věřím, že tu sérii ještě vrátíme k nám. Každá série se dá otočit. Nesmíme myslet na to, že jsme domácí zápas prohráli. Série končí čtvrtým vítězstvím a to zatím Brno nemá," doplnil útočník Václav Pletka.

17:30 Mladá Boleslav - Olomouc (baráž o extraligu)

Druhým kolem pokračuje v pátek rovněž baráž, do níž nejlépe vstoupili hráči prvoligového suveréna Mladé Boleslavi a nejhoršího extraligového celku Chomutova. Mladoboleslavští budou mít i tentokrát výhodu domácího prostředí a na tříbodový zisk s Kladnem mohou navázat proti prvoligovému sokovi z Olomouce. Úvodní výhru v ambiciózním týmu Středočechů nijak nepřeceňují. "Máme tři slova, která si říkáme, a jedním je pokora. A toho se budeme dál držet," uvedl mladoboleslavský kouč Marian Jelínek.

18:00 Kladno - Chomutov (baráž o extraligu)

Rytíři touží odčinit debakl 1:6, jímž do baráže vstoupili. "Pro nás šlo o veliké varování," netajil kladenský kouč Jiří Čelanský. Jeho svěřenci nyní přivítají Chomutov, který si opět po delší době mohl vychutnat vítězné pocity. V Kladně navíc Piráti dokázali vyhrát dvě ze tří vzájemných utkání během sezony. "Je otázka, co nás tam čeká nyní. Samozřejmě známe způsob hry soupeře a víme, co můžeme čekat. Poctivě se připravujeme na standardní situace. Jakýkoli bod by pro nás znamenal velké plus. Výsledek prvního zápasu vůbec neřešíme, protože z loňska víme, že kotrmelce k baráži patří," řekl trenér Jaroslav Beck.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články