Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hradec neodehraje ani zápas se Slavií, chřipka trápí i Vary

Praha - Hokejisté Hradce Králové nebudou hrát kvůli chřipkové epidemii ani páteční zápas 36. kola extraligy na ledě Slavie. Utkání se po dohodě klubů odehraje 20. ledna od 18:15. Mountfield už nemohl nastoupit kvůli onemocnění velké části týmu v úterý ve 35. kole v Třinci, toto utkání bylo přeloženo na pondělí 12. ledna. A problémy mají i Karlovy Vary, Západočeši však doufají, že se krajní variantě v podobě odkládání zápasů vyhnou.

"Na ledě dneska bylo patnáct hráčů. Další tři se dnes vrátili, ale šli jen na kolo," řekl generální manažer hradeckého klubu Aleš Kmoníček. Stejně jako v pondělí s Třincem se i tentokrát zástupci východočeského celku se svým sokem den před původně plánovaným utkáním dohodli na odkladu. "Velice děkujeme Slavii, především jejímu majiteli panu Vladimíru Pitterovi, za vstřícnost v této pro nás složité situaci," doplnil Kmoníček.

Hradečtí hokejisté měli zdravotní problémy již před nedělním zápasem proti Mladé Boleslavi, který nakonec vyhráli 9:2. Nyní už se tým dává zdravotně dohromady a podle Kmoníčka v neděli doma proti Zlínu nastoupí. Hned o den později zavítá k dohrávce do Třince. "Nikdo další teď neulehnul," dodal Kmoníček.

S chřipkou bojují i hokejisté Karlových Varů

Virus chřipky napadl i hokejisty Karlových Varů. Potýká se s ním více hráčů, podle všeho však zatím nehrozí krajní varianta odkládání zápasů jako v případě Východočechů. Podle posledních zpráv ze západu Čech se již zotavuje zkušený útočník Václav Skuhravý, ale mezi řadou dalších hráčů, kteří onemocněli, je například i kapitán Radek Duda.

"Toto onemocnění je velice nepříjemné, ale není to nic vážného. Kdekdo se z toho dostane za několik dní, jenomže zkuste makat na plný výkon, když máte horečku. Je to ohromně limitující," přiblížil situaci Energie asistent trenéra Jaromír Kverka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články