Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hradec Králové udolal Kometu a je třetí

Hradec Králové - Hokejisté Hradce Králové porazili ve 13. kole extraligy Kometu Brno 3:2 a připsali si čtvrtou výhru za sebou. Vítěznou branku vstřelil ve 44. minutě Tomáš Knotek. Kometa nenavázala na předešlé dvě výhry a po sedmé porážce z posledních devíti duelů zůstává předposlední.

Pavel Kantor v brance Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Hradec šel do zápasu na vítězné vlně, jenže ani Kometa není v depresi. Zatímco Hradec zvítězil třikrát za sebou, brněnský celek dvakrát. V brance navíc trenéři opět využili Čiliakakterý se předvedl hned na začátku, kdy vyrazil Skokanovu střelu z velmi výhodné pozice. Další šanci však již nezpacifikoval. Ve třetí minutě se před brankou nejlépe zorientoval zkušený Kudrna, jenž dorazil Mertlovu střelu.

Hradec tak vstoupil do zápasu velmi dobře, jenže hosté rozhodně ukazovali, že by mohly platit předsezonní prognózy, jež je pasovaly na jednoho z favoritů na titul. Skvěle hrál zadák Hanzlík či útočník Svoboda. Vyrovnal však muž, od nějž se to čeká asi nejvíce. Kanonýr Ton v šesté minutě bez přípravy napálil puk z pěti metrů pod horní tyč. Kantor opravdu nemohl zasáhnout, tak precizní rána to byla.

Druhá třetina přinesla lepší hru Komety - a také jeden nezvyklý moment. Ten však přišel až za stavu 2:2. Nejprve se totiž prosadil domácí kapitán Šimánek, jenž došťouchl puk za Čiliakova záda. Znovu se tedy ukázalo, jak zásadní vliv na výsledky Hradce má první formace. Kometa pak vyrovnala ve 28. minutě, přibližně dvě vteřiny poté, co ubránila oslabení. Skóroval rovněž kapitán, Čermák rychle objel bránu a překonal Kantora.

Kometa pak mohla jít do vedení. Ve 37. minutě dala branku, trefila se těsně po konci své přesilovky. Jenže přišla nečekaná chvíle, dlouhá chvíle. Sudí zkoumali videozáznam a po čtrnácti minutách rozhodli, že puk nepřešel brankovou čáru. V pauze to na ledě vypadalo jako na veřejném bruslení. Hráči kroužili, bavili se spolu i jinak nesmiřitelní soupeři.

Ve třetí třetině se předvedli brněnští fanoušci. Porvali se s pořadateli a zapálili světlice. Nad ledem se pak vznášela mlha a tentokrát za to nemohlo špatné větrání na hradeckém stadionu. Klíčová chvíle přišla ve 44. minutě. Knotek si najel na přihrávku zpoza brány a zajistil Hradci vedení. Od té chvíle začala brněnská snaha o srovnání. V posledních dvou minutách jí pomohlo vyloučení mladého zadáka Dietze, k čemuž se přiřadila i hra bez brankáře. Domácí však vedení ubránili.

Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Kudrna (Mertl), 25. Šimánek (Kudrna), 44. T. Knotek (Skokan, Dej) - 6. Ton (Kempný), 28. L. Čermák (Burian). Rozhodčí: Turčan, Úlehla - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 6:3. Bez využití. Diváci: 5293.

Hradec Králové: Kantor - Vydarený, Slovák, Dietz, Pláněk, Vašíček, Frühauf - Kudrna, Mertl, Šimánek - Skokan, Kukumberg, Dej - Pospíšil, T. Knotek, Červený - P. Beránek, Kopta, Nedvídek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Dlapa, Malec - Ton, V. Němec, J. Hruška - T. Svoboda, L. Čermák, Dočekal - Vondráček, Koreis, Burian - P. Mrázek, Kusko, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Jestli existuje něco jako vydřený zápas, tak to bylo tentokrát. Hodně jsme dřeli, ale ve špatných prostorech. Špatně jsme napadali, nebyli jsme na jedné vlně. Hledali jsme cestu, jak vyhrát zápas. Měli jsme štěstí, Kantor taky něco chytil."

Vladimír Kýhos (Kometa Brno): "Byl to dobrý zápas. Jenže bohužel ho rozhodl neuznaný gól. Nevím, kdo ho uznal, asi funkcionáři. Mají tři kamery za bránou a trvá to takhle dlouho. Vůbec to nechápu."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy