Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hradec Králové si upevnil druhé místo, Karlovy Vary zdolal v nájezdech

Karlovy Vary – Jediná úspěšná penalta v podání Jiřího Šimánka rozhodla o tom, že hokejisté Hradce Králové vyhráli třetí utkání v řadě, když porazili Karlovy Vary na jejich ledě 2:1 po nájezdech. Mountfield si díky tomu upevnil druhé místo v tabulce. Jejich odstup na vedoucí Spartu sice vzrostl na deset bodů, na třetí Plzeň ale mají k dobru již šest bodů.

Jiří Šímánek z Hradce Králové střílí vítěznou branku v zápase s Karlovými Vary
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Od úvodní buly přitom byli aktivnější domácí, již v první minutě trefil Vachovec tyč. S tutovkou Vlacha si již hradecký gólman Kantor poradil a skóre nedokázali otevřít ani Balán a osamocený Pohl. První větší příležitost hostů si vytvořil Tvrdík, v ideální pozici ale netrefil puk. Ke změně skóre nepomohla Energii ani první přesilovka.

Naopak Mountfield byl při této herní činnosti úspěšnější. Na začátku druhé třetiny usedli krátce po sobě na trestnou lavici Bičánek a Gulaši, hostům se tak naskytla možnost hrát 70 vteřin přesilovou hru pěti proti třem, kterou využili. Skóre otevřel Mertl, který se dobře zorientoval v brankovém prostoru Západočechů.

Na dvoubrankový rozdíl mohl v pokračující klasické přesilovce zvýšit Šimánek, ale minul zcela odkrytý prostor karlovarské branky. Hosté se i díky vedení ještě více soustředili na obranu a nepouštěli domácí do šancí.

Tvrdé a nekompromisní utkání gradovalo ve třetí třetině. Ve 43. minutě střelu Micky hradecký brankář jen vyrazil před Vlacha, který pohotovou dorážkou srovnal stav. Obrat zápasu mohl o minutu později zařídit Zaťovič, ale puk po jeho střele, při situaci dvou na jednoho, zůstal pod betonem výborně chytajícího Kantora.

Zbytek třetí třetiny se dohrával z obou stran se snahou vyvarovat se nějaké chyby, která by rozhodla o osudu zápasu. Východočeši mohli rozhodnout v početní výhodě, ale Bičánkovo vyloučení na přelomu třetí třetiny a prodloužení nepotrestali. Velkou zásluhu na tom ale měl výborně chytající Závorka. V nájezdech ale nakonec Hradec Králové vyhrál, když se jako jediný prosadil Šimánek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Hradec Králové

HC Energie Karlovy Vary - Mountfield Hradec Králové 1:2 po sam. náj.

Branky a nahrávky: 43. Roman Vlach (Micka, Kytnár) - 22. Mertl (Dej, L. Kvetoň), rozhodující nájezd Šimánek. Rozhodčí: Šindler, Horák - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Diváci: 2930.

Karlovy Vary: Závorka - Rýgl, Bičánek, Schusser, J. Drtina, Dresler, Gulaši - Pohl, Balán, Zaťovič - Hovorka, Roman Vlach, Dlouhý - Micka, R. Hruška, Kytnár - Zucker, Vachovec, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.

Hradec Králové: Kantor - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Jank - Dej, Mertl, Šimánek - Červený, Langhammer, L. Květoň - Švagrovský, Tvrdík, Škoda - Švihálek, Knotek, Rousek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Jaromír Kverka st. (Karlovy Vary): "Věděli jsme, že dnes přijede velmi kvalitní mužstvo. Vstup do zápasu se nám povedl, měli jsme tam dvě tři dobré šance, bohužel nám to tam nespadlo. V první třetině jsme hráli velmi dobře, měli jsme dobrý pohyb a bylo to podle našich představ. Ve druhé třetině jsme udělali zbytečný faul, hloupě jsme vyhodili puk mimo ledovou plochu a přišla přesilovka pět na tři, ve které jsme inkasovali. Se stavem 0:1 neumíme moc zacházet, druhá třetina byla v režii Hradce. Jsem hrozně rád, že jsme ve třetí třetině dokázali srovnat, že se kluci o vyrovnání poprali. Poslední minuta v základní hrací době byla při našem oslabení dlouhá. Při kvalitách soupeře jsme za bod rádi, chtěli bychom samozřejmě body dva, ale penalty nám dlouhodobě nejdou."

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Věděli, že dnes tady narazíme na připraveného soupeře, a proto jsme rádi, že se nám podařilo odvézt odtud nějaké body. Výborně nám zachytal Kantor a myslím si, že bod pro každého za remízu v normální hrací době je spravedlivý. O nájezdech se nemá cenu bavit, to již je o štěstí."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články