Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Hradec Králové si na úvod čtvrtfinále poradil s Mladou Boleslaví

Hradec Králové - Hokejisté Hradce Králové porazili v úvodním zápase čtvrtfinále extraligového play-off Mladou Boleslav 5:2 a v sérii hrané na čtyři výhry vedou 1:0. Východočechy za úspěšným vstupem do série nasměrovaly dvě branky v první třetině, další přidali ve třetí části. Hosté navíc přišli o kapitána Davida Výborného, jehož ve 27. minutě zranil Bedřich Köhler.

Hradec Králové - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Východočechům se ideálně vydařil vstup do utkání. Začali aktivně a již po 41 sekundách se dostali do vedení. Brankáře Ritticha překonal pohotově dorážející Červený. Druhý gól mohl následně přidat Bednář, ale neuspěl, stejně jako na druhé straně v první příležitosti hostů Hyka. Mladoboleslavský útočník se po Pilařově zaváhání dostal do samostatného nájezdu, Kacetla však nepřekonal.

Domácí duelu dominovali. Hosté sice přežili dvě oslabení, ve 12. minutě však nedůrazně vyhazovali puk z obranného pásma a Kukumberg opět po dorážce zvýšil. Hradečtí v první třetině vyslali na Ritticha 22 střel, další branku však nepřidali. Když poté nevyužili další početní výhodu ve druhé části, udeřili Středočeši. Při signalizované přesilové hře překvapil Kacetla střelou z otočky z nulového úhlu Musil. Ve 27. minutě utkání předčasně skončilo hned pro tři hráče.

Köhler fauloval kapitána hostů Výborného, jehož se okamžitě rozhodl pomstít Urban. Zatímco Výborný, hrající poslední sezonu, s poraněným kolenem zamířil přímo do kabin a není vyloučeno, že odehrál poslední duel v kariéře, Urban s Köhlerem jej následovali s pětiminutovými tresty. Hosté tak přišli hned o dva elitní útočníky. Po chvilce se emoce na ledě uklidnily a domácí mohli přidat třetí gól, několik svých slibných příležitostí však nedotáhli do úspěšného konce.

Blízko vyrovnání byl ve 36. minutě Lenc, ani on však v koncovce neuspěl. Když poté nevyužil šanci při hře čtyři na čtyři Trončinský, rozhodli zápas ve svůj prospěch domácí. Ve 48. minutě nejprve překonal Ritticha po Kukumbergově přihrávce Kudrna a o 31 sekund později se z brejku prosadil Dej. O pátý gól se poté postaral střelou od modré čáry Šimánek. Třetí formace domácích tak byla podepsána pod třemi góly Mountfieldu. Zaplněné Fortuna areně nezkazil radost ani Klimenta, který snížil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Mladá Boleslav

Mountfield Hradec Králové - BK Mladá Boleslav 5:2 (2:0, 0:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 1. Červený (K. Pilař, Ihnacak), 12. Kukumberg (J. Kudrna), 48. J. Kudrna (Kukumberg, Čáp), 48. Dej (Bednář), 52. Šimánek (J. Kudrna, Kukumberg) - 25. Musil (Rýgl), 55. Klimenta (Pacovský, Rýgl). Rozhodčí: Šír, Hrubý - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:7, navíc Köhler - Urban oba 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 6356. Stav série: 1:0.

Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Plášil, Čáp, Frühauf, Dietz - Bednář, Mertl, Dej - Honejsek, Ihnacak, Červený - J. Kudrna, Kukumberg, Šimánek - Köhler, Miškář, Courchaine. Trenéři: Kýhos, T. Martinec, Tvrdík a V. Sýkora.

Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Kučný, Robar, Rýgl - Jarůšek, D. Výborný, Pacovský - Urban, Klepiš, Klimenta - Hyka, Musil, Lenc - Ďurač, Bárta, L. Pabiška. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Vladimír Kýhos (Hradec Králové): "Povedl se nám vstup do zápasu a v první třetině jsme mimo samostatného nájezdu soupeře moc do šancí nepustili. Ve druhé dvacetiminutovce jsme začali hrát trochu lehkovážně, což my umíme. Beci chodili až za jejich branku, což byla voda na mlýn rychlých boleslavských útočníků. Ve druhé třetině nás dostali pod tlak, byli lepší než my a se štěstím jsme inkasovali jen jeden gól. Ve třetí třetině to bylo otevřené do doby, než jsme dali třetí gól. Pak to tam napadalo. Jsme rádi, že jsme takhle dobře začali, doma je to vždy ošidné. Mrzí mě, že došlo ke zranění Davida (Výborného). Myslím si, že to bylo nezaviněné. Béďa Köhler není žádný raubíř. Chtěl bych se za to trošku omluvit."

František Výborný (Mladá Boleslav): "Domácí do zápasu vstoupili lépe a nám se stalo to, co jsme nechtěli. Hradec rychle vedl a uklidnil se. Prvních deset minut jsme se prakticky nedostali ze třetiny. Tomáš Hyka mohl vyrovnat na 1:1, ale podařilo se nám až snížit na 1:2. Ve druhé třetině jsme měli šance a domácí se trochu báli o výsledek. Místo vyrovnání se ale prosadili opět domácí, dali dva góly a bylo po zápase. Až do třetího inkasovaného gólu to ale bylo otevřené. Zákrok na Davida jsem v reálu neviděl. Je to play-off, hraje se nadoraz a tyhle věci se stávají. Hrát poté bez dvou klíčových hráčů bylo těžké, ale stáhli jsme to na deset útočníků a snažili se zápas zvládnout alespoň do plichty."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články