Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Hradec Králové porazil Chomutov a má jisté čtvrtfinále

Hradec Králové - Hokejisté Hradce Králové zdolali v 50. kole extraligy poslední Chomutov 2:0 a zajistili si přímou část ve čtvrtfinále. Mountfield zabral po pěti prohrách, posunul se na páté místo a sedmým Vítkovicím unikl už na rozdíl sedmi bodů. Chomutov natáhl svou rekordní sérii porážek už na 23 zápasů.

Radost hráčů Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Byl to souboj zklamaných. Neúspěšných z posledních kol. Chomutovská mizérie trvá výrazně déle než ta hradecká, při níž se Mountfield sesunul z druhého místa tabulky na šesté. Piráti každým dalším kolem navršují nepříjemný rekord extraligy. Domácí měli před duelem se Severočechy na kontě pět neúspěchů v jedné sérii a prožívají tedy jednoznačně nejhorší část sezony.

Do zápasu, v němž se chtěli přiblížit svému dlouhodobému cíli, udržení se v elitní šestce, navíc šli oslabení o svého nejlepšího obránce. Slovenský olympijský reprezentant Vydarený má od domácího souboje s Vítkovicemi poraněná záda.

Naopak poprvé od začátku prosince naskočil do hry urostlý útočník Podlešák. Zkušený hráč dostával dost prostoru, na led chodil i při oslabeních. "Všechno drží, je to perfektní," pochvaloval si Martin Podlešák, jehož na tři měsíce vyřadily potíže s nohou.

První třetina přesně odpovídala rozpoložení obou mužstev. Byla to nezáživná podívaná, především z domácí strany šlo o křečovitou snahu. Chomutov měl větší šance, nejprve kapitán Bartečko a poté především Račuk. Po rychlé kombinaci udělal kličku i brankáři Kantorovi, ale netrefil bránu.

"Bylo vidět, že Chomutov hraje v pohodě, bez nervů. My potřebujeme každý bod, každý zápas, což nás trochu svazovalo," připustil křídelník prvního hradeckého útoku Jaroslav Kudrna.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Chomutov

Hradci však dvakrát zafungovala jeho zbraň, domácí využili přesilovku. Ještě v první třetině, v 18. minutě, se po perfektní Pospíšilově přihrávce prosadil zblízka Tvrdík. Gólman Růžička neměl šanci, útočník střílel po nápaditém pasu do prázdné brány.

Také ve druhé části Mountfield skóroval v početní výhodě. Tentokrát se prosadila elitní formace a nejlepší střelec Hradce. Kapitán Šimánek ve 26. minutě dostal puk zpoza brány od svého centra Mertla a vstřelil 24. gól v sezoně. "Pak jsme měli i další šance na navýšení náskoku, ale Růžička všechno pochytal," glosoval průběh druhé třetiny Podlešák.

Za Hradec mohl zvýšit Šimánek, Růžička ale chytil. Také hosté byli nebezpeční, jenže Kantor se, zdá se, vrací do formy. Lapil Pulpánovu dělovku a už ve třetí třetině Račukův pokus schovaný za obráncem. Byla to jedna z mála opravdu nebezpečných akcí závěrečné části. Hradec se snažil držet vedení, nehnal se do útoku. A to se mu vyplatilo. Brankář Kantor navíc vychytal sedmou nulu v sezoně.

Mountfield Hradec Králové - Piráti Chomutov 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 18. Tvrdík (Pospíšil, Ptáček), 26. Šimánek (Mertl, Kudrna). Rozhodčí: Jeřábek, Wagner - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:0. Diváci: 3 898.

Hradec Králové: Kantor - Harant, Frühauf, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Jank - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Tvrdík, Pospíšil - Škoda, Červený, Podlešák - Švihálek, Marha, Rousek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Chomutov: Martin Růžička - J. Mrázek, Pulpán, M. Jass, J. Stehlík, Lojek, Krstev, Bartejs, Šulák - Bartečko, Jaroslav Svoboda, Bomersback - D. Hruška, J. Straka, Kubinčák - Šagát, Račuk, Hřebejk - Balej, Kämpf, O. Kaše. Trenéři: Beck, Martínek a R. Kaše.

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "V první třetině nás podržel brankář Kantor, to jsme měli problémy. Pak jsme díky přesilovkám dostali zápas pod kontrolu. Ale bylo to těžké. V poslední době jsme neměli výsledky, ani poslední výkon ve Zlíně nebyl nic moc. Proto jsme neměli jistotu. Upřímně řeknu, že pro nás je postup do první šestky velký úspěch. Myslím, že po letním stěhování to nikdo nečekal."

Jaroslav Beck (Chomutov): "Na první pohled to bylo poměrně vyrovnané, ale my jsme neměli ten drajv a sílu v přesilovkách, jako měli domácí. Musíme zase přeházet sestavu a hledat dál složení pro přesilovky. Navíc nám nesedlo oslabení."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články