Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hradec Králové i přes mohutný finiš prohrál s Luganem

Davos - Souboj o vítězství ve skupině hokejisté Hradce Králové nezvládli. Na prestižním Spenglerově poháru podlehli švýcarskému Luganu 3:4 a skončili druzí. Celek ze země helvétského kříže tudíž putuje přímo do semifinále, Mountfield čeká čtvrtfinále proti výběru Kanady. Po cenném triumfu nad Jekatěrinburgem tentokrát Východočeši celý zápas dotahovali náskok soupeře. Kýženého vyrovnání i přes sílící tlak v závěru nedosáhli.

Utkání Hradec Králové - Lugano
zdroj: AP autor: Gian Ehrenzeller

"Udělali jsme rozhodně víc chyb než v prvním utkání. Vzešla z toho hlavně druhá, třetí i čtvrtá branka soupeře. Lugano si nevytvořilo až tolik šancí z nějakého tlaku, ale potrestalo nás za chyby. Uvidíme, jak se to projeví zítra. Scénář je bohužel takový, který jsme si nepřáli - budeme hrát třetí zápas ve třech dnech," řekl kouč Východočechů Václav Sýkora.

Skóre se poprvé měnilo po dvanácti minutách. Při Knotkově vyloučení prostřelil Rybára ranou od modré čáry Hofmann. Za pětatřicet vteřin však bylo vyrovnáno, když přihrávku Červeného usměrnil za gólmana švýcarského mužstva Šimánek.

Je nám líto, video expirovalo.
Hradec ve druhém utkání Spengler Cupu podlehl Luganu

Při následné početní výhodě měl navíc dvě možnosti otočit stav Červený. Ani jednu nezužitkoval a Hofmann udeřil podruhé, tentokrát našel bekhendem skulinku mezi betony strážce hradecké svatyně.

"Věděli jsme, že na nás budou chtít vlítnout poté, co měli den volno. Myslím, že první třetina nebyla z naší strany vůbec špatná. Měli jsme více šancí i střel, akorát jsme ke konci dostali gól na 1:2," litoval útočník Rastislav Dej.

Ve 27. minutě si Rybár poradil s Klasenovým pokusem. Vzápětí zamířil při úniku Dej mimo tři tyče. V polovině utkání Lugano zdvojnásobilo svůj náskok. Fazzini se trefil z pravého kruhu přesně k protější tyči.

Za dalších osmaosmdesát vteřin zamířil "do černého" i Vesce. Rybár sáhl lapačkou do prázdna a přepustil místo Kacetlovi, který musel ihned prokázat své umění proti Bertaggiově střele. Mountfield prohrával už o tři branky.

Východočeši se ale nevzdávali a ve 44. minutě snížili ve vlastním oslabení. Při Picardově pobytu na trestné lavici skóroval Džerinš. Během další přesilovky neproměnil šanci Dej, ale v 52. minutě, pouhé dvě sekundy po vypršení trestu Vesceho, vrátil Hradci naději Červený.

Překonal Manzata, který se předtím při jednom ze zákroků zranil. Náhradník Merzlikins ovšem stejně jako Kacetl už neinkasoval a Lugano vybojovalo přímý postup do pátečního semifinále.

Hokejový Spenglerův pohár v Davosu:

Mountfield Hradec Králové - HC Lugano 3:4 (1:2, 0:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 12. Šimánek (Červený, Džerinš), 44. Džerinš, 52. Červený - 12. Hofmann (Wilson), 19. Hofmann, 30. Fazzini (Lapierre), 31. Vesce (Klasen). Rozhodčí: Wehrli, Wiegand - Borga, Obwegeser (všichni Švýc.). Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6300 (vyprodáno).

Hradec Králové: Rybár (31. Kacetl) - Pláněk, Vydarený, Gregorc, Dietz, Newton, Štajnoch, Ehrhardt, Pavlas - Červený, Džerinš, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Jarůšek, Dragoun, Picard - Köhler, T. Knotek, Lhoták. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články