Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hradec konečně vyzrál na Kometu a ukončil sérii bez výhry

Hradec Králové – Třikrát a dost. Toto pravidlo potvrdili hokejisté Hradce Králové, kteří po třech porážkách od Komety v řadě svého rivala na vlastním ledě udolali v poměru 3:1 a díky zisku tří bodů vyšplhali na čtvrtou příčku tabulky. Zároveň ukončili dvojzápasové čekání na vítězství.

Hokejisté Hradce Králové slaví gól v síti Komety Brno
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Východočeši na Kometu vlétli a mačkali ji od úvodního buly. Jejich nadšení a elán navíc umocnil velmi rychlý vedoucí gól po 74 odehraných vteřinách. Ihnacak se protáhl podél mantinelu, ještě těsně před srážkou s Ptáčkem předložil parádní nahrávkou puk Courchaineovi a ten nezaváhal.

Jen pár okamžiků po opětovném zahájení hry museli hosté kvůli Kaberleho podražení do čtyř a gólman Čiliak měl při oslabení velké štěstí, že nekapituloval podruhé. Zkušený Bednář, jenž vedl Mountfield při zdravotní absenci stabilního kapitána Šimánka do boje s kapitánským 'céčkem', si počkal na zakončení, potáhl si puk na bekhend a rozezvučel tyč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Kometa Brno

Královéhradečtí byli i v dalším průběhu úvodního dějství výrazně aktivnějším celkem. Bez potíží přečkali první početní výhodu svého soupeře a v 11. minutě si naopak sami vynutili více než minutovou dvojnásobnou přesilovku. Na její využití však Východočechům stačila půlminuta: Pilař si od modré čáry sjel až na vrchol kruhů, svou bombou trefil před Čiliakem clonícího Köhlera a bylo to 2:0.

Od druhé třetiny ubrali domácí trochu ze svého ofenzivního snažení, ale o to pečlivější byli směrem dozadu a Kometa marně hledala cestu do šancí. Když už však něco prošlo na branku, byl vždy na správném místě spolehlivě chytající Svoboda. Ve 35. minutě mu byla nakloněna i štěstěna, když Kaberle našel před brankovištěm číhajícího Hrušku, jenže ten měl kotouč pod bruslemi a nedokázal ho zasáhnout holí.

V nástupu do třetí dvacetiminutovky přišla přece jen zápletka. Čermák vyhrál v útočném pásmu puk pro Kováčika, jeho rána se odrazila od zadního hrazení k Hynkovi Zohornovi a ten ho přes velkou Svobodovu snahu dokázal z úhlu poslat do sítě. Jenže ve 47. minutě Brňané špatně vystřídali, v přesilovce předložil Knotek ideálně Červenému a domácí měli dvoubrankový náskok zpět.

Oživit šance hostů na bodový zisk mohl při přesilovce v 53. minutě Kaberle, kterého vychytal Svoboda, a ještě i Honejsek, jenž už dorážel do prázdné branky, ale svému brankáři skvěle vypomohl Pilař. Když pak Kometa pohrdla ještě i další přesilovkou, bylo jasné, že na zvrat nedosáhne.

Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Courchaine (Ihnacak), 11. Köhler (K. Pilař, Bednář), 48. Červený (T. Knotek, Bednář) - 42. H. Zohorna (Kováčik, L. Čermák). Rozhodčí: Hradil, Hrubý - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. Diváci: 6058.

Hradec Králové: A. Svoboda - Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Čáp, Dietz, Vašíček, Hronek - Bednář, T. Knotek, J. Kudrna - Vantuch, Ihnacak, Courchaine - Köhler, Tvrdík, Dej - R. Pavlík, Troliga, Červený. Trenéři: Draisaitl a T. Martinec.

Brno: Čiliak - Stehlík, T. Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Ptáček, Malec - V. Němec, J. Hruška, Ostřížek - H. Zohorna, L. Čermák, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, Burian - Honejsek, Raška, Tenkrát. Trenéři: Hadamczik, Beran a Pokorný.

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Máme aktuálně problém, když máme na své straně vedení 1:0 nebo 2:0 - což jsme za poslední tři zápasy měli vždycky - že jakmile nás soupeř začne napadat a dostane nás trochu pod tlak, tak ztrácíme takovou tu suverenitu. Dostáváme se pak zbytečně do složitých situací. To musíme zlepšit. Druhá třetina byla kostrbatá. Ale když pomineme tohle, tak 45 až 50 minut bylo z naší strany v pořádku."

Kamil Pokorný (Brno): "Jsme přesvědčeni o tom, že o výsledku rozhodla první třetina. První gól nás hodně srazil, domácí nakopl, to bylo jednoznačné. Ačkoliv jsme věděli, že Hradec hraje důrazně v předbrankovém prostoru, nechali jsme si dát hned první gól z brankoviště. Následně dlouhá přesilovka pět na tři; Hradec má natolik kvalitní hráče, kteří si to umí sehrát. Stav 0:2 pro nás byl špatný. Do zápasu jsme se v průběhu druhé třetiny vrátili, tam už hra byla vyrovnaná, ale gól jsme dali až na začátku té třetí. Na jediný gól se tady ale asi těžko vyhraje. Vše pak odpískalo šest našich hráčů na ledě, kdy jsme pak dostali třetí gól."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články