Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hradec byl jedovatý soupeř, ještě že to napadalo, chválil Buchtele po kanonádě

Praha - Čtyřmi góly během tří minut a 35 vteřin zlomili hokejisté pražské Sparty odpor Hradce Králové a zvýšili svůj náskok v závěru druhé třetiny už na 5:0. Po výhře 5:2 pak mohli slavit sedmý úspěch ve vzájemných zápasech s Mountfieldem za sebou i třetí plný bodový zisk v řadě po reprezentační pauze, který je posunul právě před svého soka na třetí místo.

"Bylo pozitivní, že jsme je dostali takhle na lopatky, protože to je opravdu jedovatý soupeř, který čeká na brejky. Umí ujet a potrestat to, takže jsme byli rádi, že to tam napadalo," řekl útočník Jan Buchtele, který trefou v přesilovce v 37. minutě na 2:0 odstartoval následnou kanonádu. Sám se trefil po devítizápasovém půstu, který trval od 18. listopadu, kdy hattrickem pomohl k výhře nad Libercem 5:4 po samostatných nájezdech.

Měl z gólu velkou radost hlavně proto, že byl klíčový pro vývoj zápasu. "Trošku nám dal klid, který jsme potřebovali. Pak nám tam napadaly dva rychlé góly a už jsme si to pohlídali. Šli jsme s náskokem do třetí třetiny, kde jsme je sice dostali zbytečně do hry přesilovkami a inkasovali dva góly, ale náskok byl vysoký," uvedl Buchtele.

Byl také rád, že se stejně jako v minulých zápasech prosazovali různí střelci v dresu Sparty. "Teď půjdou zápasy v rychlém sledu, potřebujeme to rozdělit do všech pětek a do všech hráčů. Je bezvadný, že se všichni takhle trefí a mají fazónu," pochvaloval si pětadvacetiletý reprezentační útočník.

Diváci se asi naučili chodit do O2 areny, těší Buchteleho

Přestože Hradec sparťané porazili už posedmé za sebou, nijak minulost neřešili. "Nebylo to tak, že bychom si říkali, že je to soupeř, na kterého umíme hrát. Jsme ale rádi, že se nám to opět povedlo. My jsme se na zápas hodně připravovali, protože Hradec měl lauf. Bylo vidět, že zápas měl tempo a jsme rádi, že jsme to zvládli," prohlásil Buchtele.

Sparta díky devíti bodům ze tří zápasů poskočila ze sedmého místa na třetí. "Nechci říct, že by byla panika, když jsme byli sedmí, ale určitě se hraje líp, když stoupáme nahoru a sbíráme každý bod. Je důležité období před play-off, každý tam chce být. Čím víc nahrajeme, tím bude větší klid," uvědomuje si Buchtele.

Před druhou nejvyšší návštěvou této extraligové sezony a rekordní na domácím utkání Sparty v O2 areně 10 087 diváků si aktéři zápas vychutnali. "Přispěly k tomu určitě i svátky, že je volno. Už se sem asi také lidi naučili chodit, zvedá se to, což je jedině super. Atmosféra byla vynikající jak ze strany našich, tak i jejich fanoušků. Super," ocenil Buchtele.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články