Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Hrachovina se v Ambri-Piotě trápí a v listopadu ji nejspíš opustí. Nemám teď chuť hrát hokej, řekl

Ve švýcarské lize nechytá, v Lize mistrů sice dostal šanci, ale jen si "odstál" nulu. Hokejový brankář Dominik Hrachovina nezažívá příliš vydařený úvod sezony. V létě přišel o angažmá v Kontinentální lize, kde měl stejně jako v předešlém ročníku chytat za tým Barys Nur-Sultan, a následně zamířil do švýcarského klubu Ambri-Piotta. Podle všeho na začátku listopadu, kdy jeho krátkodobá smlouva skončí, aktuálně předposlední tým soutěže opustí.

Brankář Dominik Hrachovina ve službách týmu Ambri-Piotta
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Simon Hasteg

"Upřímně řečeno si to ve Švýcarsku moc neužívám, dál bych to ale víc nerozebíral. Vůbec nevím, co se mnou v následujícím období bude, a ani to nijak neřeším. Momentálně nemám vůbec chuť hrát hokej a uvidíme později, jak vše dopadne," uvedl Hrachovina v Banské Bystrici, kde svému týmu pomohl čistým kontem k vítězství 4:0 v zápase Ligy mistrů.

Pětadvacetiletý český gólman přišel do Ambri v červenci jako náhrada za zraněnou jedničku Benjamina Conze. Ve švýcarské lize ale zatím odchytal jen tři ligové zápasy a jeho tým všechny prohrál. Více šancí dostává Daniel Manzato, kterému navíc většinou kryje záda Švéd Viktor Östlund. Hrachovina zápasy sleduje jen z tribuny. "Rád bych vám řekl, co se mnou bude, ale teď je všechno hodně zvláštní a člověk s tím psychicky bojuje. Nevím," pokrčil rameny.

Sestřih utkání Banská Bystrica - Ambri-Piotta:

Náladu mu nezvedlo ani čisté konto, ke kterému potřeboval jen 18 zákroků. "Banská Bystrica neměla moc šancí. Nevím, jestli byli unavení. Víceméně jsem tam jen stál a měl jsem víc rozehrávek než zákroků. Užíval jsem si, že jsem si mohl zahrát s pukem jako šestý hráč a tím se trochu udržoval v tempu," uvedl Hrachovina. Čisté konto nepřeceňoval. "Na tom nezáleží. Hlavní je, že máme tři body a můžeme jet domů," řekl.

Gólman, který získal dva tituly ve finské lize s Tapparou Tampere a jako trojka se představil i na mistrovství světa v roce 2018 v Dánsku, ocenil fanoušky švýcarského celku, kteří s týmem do Banské Bystrice přijeli. Zároveň se ale zařadil mezi kritiky Ligy mistrů.

"Mezi jednotlivými ligami je určitý rozdíl. Nechci slovenskou ligu nějak shazovat, ale člověk musí chápat, že kvalitativní rozdíly tam jsou. Nevím, komu taková Liga mistrů něco přináší. Máme za sebou dlouhou cestu uprostřed týdne, výsledek za nic nestojí a lidi na zápasy nechodí. Nechápu to," řekl Hrachovina po utkání, které sledovalo jen 1588 diváků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články