Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Kvalifikace o Euroligu žen 2024/2025

Hra v oslabení srazila Dynamo. Porážku musí skousnout také Sparta

Pardubičtí hokejisté prohráli ve čtvrtém zápase Ligy mistrů na ledě Straubingu 2:3 a poprvé v soutěži nebodovali. Dynamo inkasovalo všechny branky v oslabení. Neuspěla ani Sparta, která prohrála 0:3 s Eisbären Berlin a klesla mimo postupové příčky.

Pardubičtí hokejisté
zdroj: ČTK / Profimedia

Ráz první třetiny určily přesilové hry. Dynamo úvodní oslabení přežilo, v 10. minutě ale při vyloučení kapitána Sedláka otevřel skóre střelou od modré čáry Zimmermann. Východočeši mohli vyrovnat v téměř dvouminutové výhodě pět na tři, gólu se však dočkali až při klasické početní výhodě, kdy našel Kousal volného Zohornu, který zamířil přesně k tyči.

Další přesilovku Pardubice nevyužily a na začátku druhé části se musel činit Will. Pohotovými zákroky udržel nerozhodný stav. Východočeši následně opět srovnali se soupeřem krok, po rychlém protiútoku zahrozili Kaplan s Poulíčkem, Bugla v brance Tigers ale nepřekonali.

V závěru druhé třetiny nejprve Straubingu pomohla tyč, 25 sekund před odchodem do kabin se ale hosté prosadili, když za Buglova záda prošla zřejmě tečovaná střela Davida Musila.

Hned ve 41. minutě mohl navýšit vedení Pardubic Radil, rychlý protiútok ale nezakončil ideálně. Následně byl vyloučen Kaplan a domácí rychle vyrovnali. Po Willově výborném zákroku se prosadil již po 12 sekundách pohotovou dorážkou Samanski. Podle pravidel Ligy mistrů pokračující oslabení Dynamo ubránilo.

Východočeši nakonec i potřetí inkasovali v oslabení. V 57. minutě, tři sekundy před koncem Válova trestu, skóroval Brandt. Pardubice měly šanci vyrovnat v přesilovce, při které navíc odvolaly Willa, ani v šesti proti čtyřem ale třetí gól nevstřelily.

"Rozhodly speciální formace. Dostali jsme tři góly v oslabení, naopak jsme na konci nevyužili přesilovku, ve které jsme mohli vyrovnat. Celkově to nebyl náš zápas, ale teď to musíme hodit za hlavu. Ve středu začíná asi ta nejdůležitější část," řekl útočník Martin Kaut na klubovém YouTube kanálu a poukázal na blížící se start extraligy. Dynamo se ve středu utká s Kladnem.

Straubing Tigers – HC Dynamo Pardubice 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. Zimmermann (Hede, Samuelsson, 43. Samanski (Connolly, Braun), 57. Brandt (Leonhardt, Lipon)  15. T. Zohorna (R. Kousal, Herčík), 40. D. Musil (Vála). Rozhodčí: Hinterdobler, Neutzer  Koziol, Römer (všichni Něm.). Vyloučení: 4:4. Využití: 3:1. Diváci: 3548.

Sestava Pardubic: Will  Hrádek, Hájek, Šustr, T, Dvořák, D. Musil, Vála, Houdek  Herčík, Sedlák, Smejkal  M. Kaut, R. Kousal, Radil – Paulovič, T. Zohorna, Mandát  Vondráček, Poulíček, Kaplan. Trenér: Zadina.

Sparta mimo postupová místa

Sparta se představila na ledě úřadujícího německého šampiona a přemožitele Straubingu v semifinále ligového play-off. Pražané měli hned v úvodu výhodu přesilové hry, brankáře Hildebranda ale nepřekonali. Naopak se prosadili domácí, když obránce Niemeläinen překonal Kořenáře, který dostal v brance šanci místo Kováře. Navíc sparťané v průběhu gólové akce faulovali, takže museli do oslabení.

Hosté se ubránili a ještě v první části měli sami dvakrát výhodu přesilové hry, vyrovnat se jim ale nepodařilo a Eisbären je za to potrestali. Ve 22. minutě Kirk přebruslil Mikliše, Kořenář si s jeho zakončením poradil, proti Byronově dorážce byl ale bezmocný.

Snížit mohl Hyka z brejku, ale neuspěl, stejně jako později Lajunen, který také nenašel recept na Hildebranda. Pražané byli střelecky aktivnější, gólové šance si ale nevytvářeli. V 57. minutě potřetí inkasovali, když Tiffels obešel Moravčíka a našel volného Fontainea, který v koncovce nezaváhal.

Hosté se pokusili utkání zdramatizovat odvoláním Kořenáře při přesilové hře, snížit se jim ale nepodařilo. Navíc dohrávali bez Michala Vitoucha a Chlapíka, kteří v závěru utkání ze zdravotních důvodů odstoupili ze hry.

"Oproti zápasu v Sheffieldu jsme zlepšili pohyb a nasazení. Něco jsme si k tomu řekli, ale bohužel nemůžeme dotlačit puk do branky," řekl obránce Michal Moravčík na klubovém webu. "V Berlíně to bylo zase vidět. Máme samostatné úniky, jedeme dva na jednoho a nemůžeme dát gól. Když ho nedáte, těžko se vyhrává," konstatoval.

Eisbären Berlín – HC Sparta Praha 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Niemeläinen (Fontaine, Tiffles), 22. Byron (Kirk, Bergmann), 57. Fontaine (Tiffels, Hördler). Rozhodčí: Janssen, Kohlmüller  Jürgens, Laguzov (všichni Něm.). Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 3756.

Sestava Sparty: Kořenář  Kemiläinen, Moravčík, Mikliš, Krejčík, Irving, Mašín, Tůma  Forman, Lajunen, Salomäki  P. Kousal, O. Najman, K. Hrabík  Chlapík, Horák, Hyka  M. Vitouch, O. Hrabík, D. Vitouch. Trenér: Gross.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články