Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Horák se v NHL podruhé trefil

Calgary – Druhou hvězdu utkání NHL Calgary proti St. Louis se stal český útočník Roman Horák. Svému týmu pomohl k výhře 3:1, jeden gól sám vsítil – zaznamenal tak svoji druhou trefu v NHL – a na další přihrál. Dvacetiletý český nováček tak má na svém kontě pět kanadských bodů z devíti duelů. Nejopěvovanější hvězdou byl ale po zápase brankář Miikka Kiprusoff, který předvedl několik zázračných zákroků, zneškodnil 28 z 29 střel a dovedl Flames ke čtvrté výhře v sezoně.

Ilustrační foto

Horák však potvrzuje naděje, které do něj tým vkládá. V druhé třetině byl součástí hbité kombinace, kterou zakončil vedoucím gólem Tom Kostopoulos. V 53. minutě ho pak obrana St. Louis nechala zcela volného mezi kruhy a syn bývalého českého reprezentanta střelou mezi betony zvýšil na 2:0. "Pořád se zlepšuje a dělá pokroky," řekl na Horákovu adresu Kostopoulos. "Hodně si věří a začalo mu to tam padat. Je to pěkný pohled. Všichni jsme věděli, že se v něm skrývá talent, ale vidět ho hrát s takovým sebevědomím je prostě úžasné," doplnil.

Do listiny střelců se podruhé v sezoně zapsal také další český útočník Jiří Tlustý, který poprvé v kariéře nastoupil v první formaci Caroliny a svou trefou přispěl k vítězství Hurricanes nad Chicagem 3:0. Hostům se však v Carolině dlouhodobě nedaří, od roku 1999 zde uhráli pouze jednu remízu a pětkrát prohráli. Skóre zápasu otevřel už ve čtvrté minutě tečovanou střelou Tim Brent, další dva góly pak domácí přidali v třetí třetině. Na 2:0 zvýšil v 46. minutě Brandon Sutter, který se zmocnil puku při návratu z trestné lavice a přesnou střelou proměnil samostatný nájezd. Tlustý pak upravil na konečných 3:0, když pět minut před koncem třetí třetiny zakončil přečíslení dva na jednoho.

Na čtyři zápasy prodloužili svou vítěznou šňůru na hřištích soupeřů Žraloci ze San Jose, kteří zvítězili v Detroitu 4:2. Opět k tomu přispěl český útočník Martin Havlát, jenž přihrál na dva góly a bodoval tak i ve čtvrtém utkání po svém opožděném startu do sezony. Upozornil na sebe především v úvodu druhé třetiny, kdy se dostal před brankou k odraženému kotouči. Neukvapil se, postrčil puk lépe postavenému spoluhráči a Ryane Clowe vyrovnal na 1:1. Druhou asistenci si český hráč připsal v poslední minutě, kdy kapitán Joe Thornton trefou do prázdné branky při power play Detroitu uzavřel skóre zápasu. Thornton byl v 39. minutě také autorem vítězného třetího gólu, když přesnou střelou zakončil samostatný nájezd. 

Čtvrtou výhru v řadě vybojovali v pátek také hokejisté Edmontonu, kteří i díky 40 zákrokům brankáře Devana Dubnyka zvítězili 3:1 v Coloradu. Gólem a dvěma asistencemi se na výhře podílel Ryan Smyth, jehož tým se posunul do čela tabulky Západní konference.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články