Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Honejsek vedl Brno k výhře nad Libercem

Brno – Hokejisté Komety Brno porazili ve 40. kole extraligy Liberec 3:0. Dva góly vstřelil Antonín Honejsek a jeden Tomáš Vondráček. Brankář Čiliak vychytal čtvrtou nulu v sezoně, branku nedostal už 164 minut. Kometa posedmé za sebou bodovala, z toho šestkrát vyhrála. Bílí Tygři naopak pokračují v nezdarech na soupeřových kluzištích, z posledních deseti zápasů venku získali jen čtyři body.

Brno - Liberec
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

Liberec bez potrestaného Vampoly diktoval tempo pouze v úvodních devíti minutách, kdy se zaměřil na pozorné bránění středního pásma a po získání kotouče hrozil rychlými protiútoky. Kometa při absenci zraněných středních útočníků Vojtěcha Němce a Hynka Zohorny přeskupila své řady, což se projevilo v úvodu utkání na skřípající souhře a těžkopádném přechodu do útočného pásma.

Severočeši se sice dostávali často k zakončení, jejich střely ale mířily většinou mimo branku. Po vedoucím gólu brněnského Vondráčka se průběh hry výrazně změnil. Domácí přehrávali soupeře větším důrazem v osobních soubojích a postupně získali územní převahu a mnohem častěji zaměstnávali brankáře Lašáka.

Hned v úvodu druhé třetiny po přihrávce Tona přidal z protiútoku druhý gól Honejsek, který patřil k nejnebezpečnějším hráčům Brna. Kometa zvýšila tempo a postupně převzala režii zápasu. Důrazným napadáním soupeře hned po ztrátě kotouče získala výraznou převahu. Naopak Tygři zápolili se zakládáním útočných akcí. Pokud se dostali k zakončení, tak si nedokázali poradit s brankářem Čiliakem.

V úvodu poslední třetiny se ještě pokusili hokejisté Liberce o zvrat. Ve 43. minutě trefil Bakoš jen boční tyčku a o chvíli později Balaštíkovu ránu chytil Čiliak. Vítězství Brna stvrdil v 54. minutě Honejsek, který se v Brně střelecky probudil. V posledních šesti zápasech dal osm gólů. V závěru utkání ještě Kempný trefil tyčku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Liberec

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Vondráček (Kováčik, Burian), 21. Honejsek (Ton, Ptáček), 54. Honejsek (Ton, J. Hruška). Rozhodčí: Hejduk, Horák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:5, navíc J. Vlach (Liberec) 10 min. Bez využití. Diváci: 7 200 (vyprodáno).

Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Malec, Kováčik - Ton, J. Hruška, Honejsek - Vondráček, Koreis, Burian - R. Zohorna, L. Čermák, J. Káňa II - Mrázek, Ostřížek, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Liberec: Lašák - D. Kajínek, Výtisk, Derner, Gřegořek, Vitásek, Voráček - Balaštík, Filippi, Radivojevič - Valský, Bulík, Bakoš - Bartek, P. Jelínek, Krenželok - J. Vlach, Urban. Trenéři: Čada a M. Černý.

Karel Beran (Brno): "Měli jsme výborný pohyb. I když první třetina z naší strany začala velmi těžce. Liberec má velmi dobře propracovanou hru ve středním pásmu. Výborně hraje do defenzívy. Hodně nám pomohla první branka, kterou jsme dali hned po vhazování v útočné třetině. Zápas se zlomil hned v úvodu druhé třetiny, kdy jsme dali druhý gól. Brankář Čiliak předvedl parádní výkon a třetím gólem jsme utkání dotáhli do vítězného konce."

Milan Černý (Liberec): "Nejvíce si můžeme v dnešním zápase stěžovat na naši koncovku. Vypracovali jsme si řadu šancí, v každé třetině jsme měli příležitost dát branku. Nepovedlo se nám to, což je hlavní příčina prohry. Nevydařenou sérii zápasů na kluzištích soupeřů bych nějak nespojoval. Měli jsme sérii šesti zápasů, kdy jsme bodovali doma i venku. Rozhodně nejezdíme nikam předem poraženi. Není však náhoda, že jsme dnes nedali branku. Něco děláme špatně. Důležité je, že jsme si šance vypracovali. Měli jsme i hodně gólových možností, kdy jsme místo střely volili zbytečnou nahrávku. Z naší strany dnešní výkon nebyl o nic horší než v posledním vzájemném duelu, kdy jsme dokázali zápas otočit a Kometu porazili."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články