Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hollweg za bodnutí dostal trest na tři zápasy, Jiránek nebude hrát dvě utkání

Plzeňský forvard Ryan Hollweg dostal za bodnutí špičkou hole do brněnského beka Michala Gulašiho trest na tři utkání. Dvakrát nesmí hrát také Tomáš Jiránek z Jihlavy za atak na karlovarského útočníka Jakuba Fleka.

Sport
zdroj: ČT4

Brzy pětatřicetiletý Hollweg se zákeřného zákroku dopustil v 56. minutě sobotního utkání na plzeňském ledě za prakticky rozhodnutého stavu, kdy Kometa vedla už 5:2. Sudí ho však nepostřehli a Hollwega trestali až za následné krátké bitky. Nakonec dal obhájce titulu ještě jeden gól, a korunoval tak postup do finále proti Třinci.

"Hráč se zákroku dopustil zcela mimo souboj o kotouč, když krátkým pohybem hole vědomě zasáhl protihráče do oblasti genitálií," vysvětlil předseda disciplinární komise Karel Holý.

Je nám líto, video expirovalo.
Nesportovní zákrok Ryana Hollwega na Michala Gulašiho

Šestadvacetiletý Jiránek zasáhl Fleka v závěru druhé třetiny nedělního zápasu 6. kola baráže za stavu 2:1 pro Západočechy. Tímto výsledkem zápas také skončil. V tomto případě sudí trestali hned během utkání a Jiránkovi byl uložen menší trest a osobní trest na deset minut za zásah do oblasti hlavy a krku.

Holý sice připustil, že zákrok byl veden čelně na protihráče, který byl v držení kotouče a před střetem při odehrání puku výrazně snížil těžiště, ale potvrdil výrok sudích na ledě. "Hráč vedl svůj zákrok ve vysoké nájezdové rychlosti, přičemž krátce před tím, než zasáhl loktem protihráče do hlavy, se z pravé nohy odrazil, čímž zvýšil intenzitu zásahu," odůvodnil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články