Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Holík se zázračně uzdravil: Jsem rád, že jsem zpět, říká

Paříž – Na závěrečném turnaji série Euro Hockey Tour podával skvělé výkony a zajistil si místo v kádru pro mistrovství světa. O účast v Paříži však Petra Holíka připravilo zranění z generálky proti Rusku. Během posledních dní se ovšem jeho zdravotní stav výrazně zlepšil a dodatečně byl povolán zpět. Nyní bude čekat, zda jej trenéři doplní na jedno ze dvou volných míst v soupisce národního týmu.

Petr Holík na tréninku reprezentace v Paříži
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Když se to stalo, byl jsem strašně smutný, protože jsem byl v nominaci a zranil jsem se těsně před koncem zápasu. Byl jsem z toho špatný, ale teď jsem rád, že jsem zpět a můžu tady s klukama trénovat. Co bude dále, se uvidí," řekl Holík.

Z původní nominace jej vyřadilo zranění mezižeberního svalu. Přestože to ani jedna strana veřejně neuvedla, byl s trenéry domluvený, že v případě zlepšení stavu do Francie přijede.

I proto Holík ve Zlíně pilně rehabilitoval. "Když jsem přijel domů po turnaji v Budějovicích, tak jsem tomu nevěřil a nepočítal jsem s tím. Chodil jsem ale dvakrát denně ke své fyzioterapeutce, starala se o mě a povedlo se to. Od začátku mě přesvědčovala, že se to dá zvládnout. Po třech čtyřech dnech bylo vidět velké zlepšení, takže jsem tomu začal věřit," přiznal pětadvacetiletý útočník, který dnešní trénink absolvoval bez omezení.

Je nám líto, video expirovalo.
Holík se vrátil do nominace. O Sobotkovi se teprve rozhodne

"Cítím se dobře. Při střele mi nic nevadí, zkoušeli jsme souboje a bylo to v pohodě. Otázka je, zda to vydrží, když dostanu nějakou větší ránu. Myslím si však, že by mohlo," dodal.

Když v pondělí letěl do Paříže, měl dle svých slov smíšené pocity. "Koukal jsem v letadle z okna a přemýšlel. Jako kdybych nemohl uvěřit tomu, že sem jedu. Na první dva zápasy jsem koukal v televizi a teď jsem tady. Jsem šťastný, že jsem alespoň mohl začít trénovat," uvedl odchovanec Zlína.

Na české soupisce jsou aktuálně jen dvě místa pro hráče do pole. Holík tak bude muset čekat, zda jej trenéři vyberou. Roli může hrát zdravotní stav kapitána Jakuba Voráčka i případný příjezd Vladimíra Sobotky, jehož St. Louis vypadlo v play-off zámořské NHL.

"Vždycky jdu nějak postupně. Nepřemýšlím nad tím, kdy budu hrát. Teď budu trénovat a uvidí se, jak všechno dopadne. Momentálně mám hroznou radost, že jsem tady," pokračoval Holík, kterému se v Českých Budějovicích dařilo v útoku s Voráčkem a Romanem Červenkou. "Sám jsem zvědavý, jak to dopadne," zakončil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články