Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Holík se v reprezentaci představil gólem, puk si schová

Riga - Vydařenou premiéru v seniorské hokejové reprezentaci má za sebou zlínský útočník Petr Holík. Hned ve svém prvním zápase se zapsal mezi střelce a také díky němu český tým v úvodním přípravném duelu před mistrovstvím světa porazil v Rize Lotyšsko 4:3 po samostatných nájezdech.

Česká hokejová reprezentace
zdroj: ČTK/AP autor: Roman Koksarov

Holík skóroval v 25. minutě, když využil přihrávku Pavla Kašpaříka zpoza branky. "Na střídačce jsme si předtím říkali, že se musíme dostat k nim do pásma, něco tam udělat a zkusit dát gól. A vyšlo to," uvedl dvacetiletý hráč, který si vzal památný puk a přidá jej do své sbírky.

"Napíšu si na něj, že jsem dal tady gól, a schovám si ho," řekl. Odchovanec zlínského hokeje startoval na posledních dvou juniorských světových šampionátech, zápasy seniorské reprezentace ale pro něj prý byly mnohem těžší zkouškou.

"Je to mužská kategorie. Když jsem dříve porovnával extraligu a dvacítky (mistrovství světa), tak ty byly rychlejší, ale nebyla tam ta chytrost. Teď se to celé spojilo dohromady. Je to rychlé a hráči jsou výborní," uvedl Holík.

Český tým v Rize absolvoval první přípravný duel před MS a řada hráčů nastoupila do zápasu po delší přestávce. Podobně na tom byl i Holík, neboť Zlín hrál naposledy 21. března. "I proto jsme si řekli, že musíme rychle střídat, abychom se dostali do tempa. A myslím si, že se nám to po deseti minutách podařilo," dodal Holík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články