Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Holík po 18 sezonách v NHL končí s hokejem

New York - Osmatřicetiletý hokejový útočník Robert "Bobby" Holík se po osmnácti sezonách v NHL rozhodl ukončit kariéru. Druhý nejproduktivnější Čech v historii zámořské soutěže to řekl listu New York Post. Holík hrál naposledy za New Jersey, s kterým v minulosti získal dvakrát Stanleyův pohár. Syn hokejové legendy Jaroslava Holíka se rozhodl skončit, aby mohl být více s rodinou. "Končím, odcházím. Chci být s rodinou každý den, což mi chybí," řekl jihlavský rodák s americkým pasem, jenž se svou manželkou Renee a dcerou Hannah Marií žije ve Wyomingu.

Bobby Holik
zdroj: ČTK/AP autor: Bill Kostroun

"Už když nám skončila sezona, věděl jsem to. Ale nechtěl jsem nic řešit, nejdřív jsem chtěl jet domů. Byl jsem hokejista, teď jsem manžel a otec," prohlásil Holík, jehož tým vypadl v prvním kole play off po sedmizápasové bitvě s Carolinou. 

Holík tak završil neúspěšně svou jedenáctou sezonu v mužstvu Devils, s kterým zažil nejúspěšnější momenty své kariéry. V letech 1995 a 2000 vyhrál s New Jersey Stanley Cup.

Poslední sezonu poznamenalo zranění

Loni se do týmu vrátil po tříletém angažmá v Atlantě, ale v 62 zápasech zaznamenal jen čtyři góly a pět asistencí. Jeho poslední sezonu poznamenala říjnová zlomenina prstu na ruce, kvůli níž následně vynechal 18 utkání. 

Přesto v lednu překonal český rekord Jaromíra Jágra v počtu odehraných zápasů v základní části NHL. Holíkova bilance se nakonec zastavila na 1314 zápasech. Jágr, který loni v létě NHL opustil a zamířil do ruského Omsku, odehrál 1273 utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články