Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Holeček v čele. V Pelhřimově znovu proběhl největší letní gólmanský kemp

Pelhřimov - Český hokej dal světu řadu výjimečných brankářů. Pokračovatele slavné tradice už třináct let vychovává mezinárodní brankářská škola v Pelhřimově. Největší letní kemp hokejových gólmanů v Evropě pořádá ten nejpovolanější - Jiří Holeček.

Je nám líto, video expirovalo.
Holeček a Mrázek školili v Pelhřimově mladé brankáře

Do Pelhřimova letos přijelo osmdesát čtyři brankářů z celé Evropy. Pod vedením trenérského týmu Jiřího Holečka a Romana Višňáka získávali důležité gólmanské vlastnosti.

"Soustředíme se hlavně na nejdůležitější věci, tedy bruslení a zákroky. Toto když brankář má, tak je to špičkový gólman," prozradil Holeček.

Mladí brankáři si také vyzkoušeli tréninky s Petrem Mrázkem. Gólman Detroitu předával zkušenosti na suchu i na ledě. "Když jsem byl menší, tak techniku nikdo moc neřešil. Já měl štěstí, že jsem poznal doma i v Americe výborné trenéry," řekl Mrázek.

Podle něj nemůžou mladíci počítat s tím, že se na kempu naučí všechno. Soustředění by jim však mělo ukázat cestu. "Neřekl bych, že se tady brankáři hodně naučí, ale určitě pochytí cvičení, které budou dále trénovat a v nichž se můžou zlepšit," dodal.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články