Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hokejový veterán Pálffy se vrátí na led v dresu rodné Skalice

Bratislava - Slovenský hokejový veterán Žigmund Pálffy se po roční přestávce vrátí na led v dresu rodné Skalice. Devětatřicetiletý útočník, který se zařadil mezi ikony slovenského hokeje, podepsal s klubem roční smlouvu.

Žigmund Pálffy
zdroj: isifa/EPA autor: Larry W. Smith

"Ve hře bylo vícero možností, kde bych mohl pokračovat v hráčské kariéře, ale významnou roli sehrál můj věk. Rozhodujícím momentem byl ale fakt, že Skalica je mé rodné město a za to, co mi umožnilo, mu stále něco dlužím. Všude dobře, doma nejlépe," citoval hráče deník Šport. Ještě začátkem léta se spekulovalo, že by se Pálffy mohl představit v české extralize nebo v KHL.

Pálffy si ve slovenské extralize naposledy zahrál dvě sezony rovněž ve skalickém dresu. V ročníku 2008/09 nasbíral rekordních 126 bodů a jako první hráč v nejvyšší slovenské soutěži překročil v produktivitě hranici sta bodů. Minulou sezonu ale Pálffy nikde nehrál. "Myslím, že mám dostatek zkušeností, abych to zvládl. Vždyť v extralize už hráli i čtyřicátníci," uvedl mistr světa z roku 2002.

Pálffy si v minulosti zahrál také v české extralize, během výluky NHL nastupoval za pražskou Slavii. Skalický klub, který minulou sezonu zakončil na sedmém místě, by v nadcházejícím ročníku mohl podle něj zabojovat o první čtyřku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články