Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hokejový útočník Hollweg oblékne dres Plzně

Plzeň - Hokejový útočník Ryan Hollweg, který má zkušenosti z NHL, míří do Plzně. V zámoří sehrál 228 utkání za New York Rangers, Toronto a Phoenix. Devětadvacetiletý tvrdý forvard v uplynulé sezoně působil na farmě Phoenixu v Portlandu v nižší AHL.

"Ryana jsme chtěli už před dvěma lety, po minulé sezoně jsme se k tomuto záměru vrátili. S Martinem Strakou ho velmi dobře známe a přesně víme, co od něj očekávat," řekl sportovní manažer Plzně Milan Tichý.

Hollweg s Plzní uzavřel roční kontrakt. Straka, lídr a šéf Indiánů, zná Hollwega ze společného působení z Rangers z let 2005 až 2008. "Hollwega jsme chtěli už v době, kdy od nás odešel Martin Adamský. Je to podobný typ hráče. Ale Ryan tehdy podepsal Phoenixu," doplnil Tichý.

Rodák z kalifornského Downey, který v mládežnických reprezentacích reprezentoval Spojené státy americké, ale má i kanadský pas, v 228 utkáních v NHL nasbíral 14 bodů za pět tref a devět branek. Připsal si také 349 trestných minut. Ve 14 duelech play-off zaznamenal jednu přihrávku a inkasoval 23 trestných minut. Na farmě Phoenixu nejdříve v San Antoniu a naposledy v Portlandu nastupoval poslední tři sezony. Šanci v NHL v dresu Coyotes dostal jen ve třech duelech v ročníku 2010/11. Na angažmá mimo Severní Ameriku se Hollweg vydá poprvé, do přípravy Plzně se zapojí od 7. srpna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články