Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokejový šampionát uspořádá v roce 2028 Francie, uspěla jako jediný kandidát

Hokejové mistrovství světa v roce 2028 uspořádá Francie. Hrát se bude od 12. do 28. května v Paříži a Lyonu. Pořadatelství dnes potvrdil kongres Mezinárodní hokejové federace (IIHF) v dějišti šampionátu v Praze.

Hokejoví fanoušci a jeden z maskotů MS 2024
zdroj: REUTERS autor: Eva Kořínková

Francie byla nakonec jediným kandidátem na pořádání turnaje za čtyři roky, neboť Kazachstán kandidaturu stáhl. Hokejové MS bude pořádat potřetí v historii po šampionátech v letech 1951 a 2017.

V Paříži bude MS hostit Accor Arena s kapacitou téměř 14 tisíc diváků pro lední hokej. Ve stejné hale se hrálo již v roce 2017, kdy Paříž pořádala šampionát společně s Kolínem nad Rýnem. Druhým dějištěm bude teprve v listopadu otevřená LDLC Arena v Lyonu s kapacitou okolo 12 tisíc diváků.

Pro francouzský hokej bude MS v roce 2028 první velkou akcí v domácím prostředí v období dvou let. Mezinárodní olympijský výbor již dříve avizoval, že Francouzské Alpy jsou preferovanou volbou pro uspořádání zimní olympiády v roce 2030.

"Jsem velmi hrdý a potěšený tím, že nám hokejová rodina dala důvěru a věří v naše schopnosti zorganizovat tak rozsáhlou akci. Při tom, jak směřujeme k olympijským hrám v roce 2030, pro nás tato událost představuje výjimečnou příležitost propagovat a rozvíjet náš sport," uvedl Pierre-Yves Gerbeau, šéf francouzského hokeje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články