Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Hokejový obránce Kubina ukončil reprezentační kariéru

Vancouver - Hokejový obránce Pavel Kubina se rozhodl po olympijských hrách ukončit reprezentační kariéru. Zanedlouho třiatřicetiletý bek Atlanty to oznámil krátce po vyřazení národního týmu ve čtvrtfinále s Finskem. "Rozhodl jsem se, že se chci věnovat jen klubovým povinnostem. Bude mi třiatřicet a je pro mě složité se po sezoně připravovat na mistrovství světa," řekl trojnásobný mistr světa Kubina novinářům. Zároveň se chce i více věnovat rodině. "Je čas uvolnit místo mladším hráčům," uvedl.

Vítkovický odchovanec Kubina působil v národním mužstvu téměř jedenáct let. Premiéru na velké akci si odbyl na mistrovství světa 1999 v Norsku a hned se radoval ze zlata. Světový triumf si urostlý bek připsal ještě o dva roky později v Německu a v roce 2005 ve Vídni. Ve sbírce má také olympijský bronz z Turína 2006, pod pěti kruhy hrál i čtyři roky předtím v Salt Lake City. 

Bývalý obránce Tampy Bay a Toronta se stal ve svém posledním reprezentačním utkání smolným hrdinou. Při finské přesilovce mu v závěru třetí třetiny spadla helma, a když ji jel za branku sebrat, vstřelil soupeř vítězný gól.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články