Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Hokejový Lev prohrál poprvé dva zápasy za sebou, v Čeljabinsku padl 2:5

Čeljabinsk – Dvě vysoké prohry zaznamenali hokejisté Lva Praha v rámci KHL. Po čtvrteční prohře 1:6 v Magnitogorsku podlehli svěřenci Josefa Jandače i Čeljabinsku 2:5 a poprvé v kontinentální lize museli strávit dvě porážky za sebou. Za vítěze se trefil i český útočník Jan Bulis. Sérii tří zápasů venku zakončí Lev v pondělí v Jekatěrinburgu, kde se bude snažit vylepšit celkovou bilanci sedmi výher a čtyř porážek.

Lev nastoupil už s uzdraveným útočníkem Bartečkem, naopak chyběli bek Hunkes a forvard Hudler. Pražané byli v úvodu aktivnější a v páté minutě po Surového přihrávce zpoza branky otevřel skóre Řepík, který se radoval ve svém sedmém zápase v sezoně z premiérové branky. Při Cingelově vyloučení nevyužil šanci na vyrovnání při úniku Kuzněcov, ale v polovině úvodní části už vyrovnal Panov.

Za 55 vteřin opět vedl Lev, když po kombinaci Novotného a Oystricka zakončoval do odkryté branky Christensen. Kanadský útočník měl ještě další možnost, následně na druhé straně po akci Kuzněcova s Bulisem zahrozil Čistov. V 17. minutě už po chybné rozehrávce Pöpperleho skóroval Andrej Kosticyn, posila Traktoru z Nashvillu. Vrátit hostům vedení mohl Sersen.

Úvod druhého dějství byl ve znamení souboje hráčů Čeljabinsku s gólmanem Pöpperlem. Ten pokryl šanci Kuzněcova, po faulu Sersena na Panova chytil i Antipovovi trestné střílení a neuspěli ani osamocený Čistov a v úniku Bulis. Za Lva zahrozil ve 27. minutě Vrána.

Na konci druhé třetiny hosté nevyužili 92 vteřin trvající přesilovku pěti proti třem a navíc se Traktor v pokračujícím oslabení dostal do vedení. Suglobov uvolnil po návratu z trestné lavice Antipova, který poprvé dostal vítěze základní části minulého ročníku KHL do vedení. 

Na začátku závěrečné části se domácí ubránili v oslabení a v 50. minutě pojistil náskok po samostatném úniku Jakucenja. Pöpperle pak zlikvidoval další šanci Kuzněcova, ale v 55. minutě jej už překonal v přesilovce pěti proti třem Bulis. Gólman Lva pak ještě pokryl další únik talentovaného Kuzněcova.

"První dvě třetiny jsme odehráli výborně. Nevyšla nám přesilovka pět na tři a hned potom jsme dostali gól do šatny na 2:3. Ve třetím dějství jsme riskovali a snažili se vyrovnat. Pramenilo z toho ale mnoho chyb, které soupeř potrestal," řekl trenér Lva Jandač.

Čeljabinsk - Lev Praha 5:2 (2:2, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. Panov (Antipov, Suglobov), 17. A. Kosticyn, 40. Antipov (Suglobov), 50. Jakucenja (Razin), 55. Bulis (Kuzněcov, Quint) - 5. Řepík (Surový, Karamnov), 11. Christensen (Oystrick, Novotný). Rozhodčí: Kadyrov, Cypljakov - Parfjonov, Sysjev. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7500.

Sestavy:

Čeljabinsk: Garnett - Quint, Rjabykin, Bělov, Vasilčenko, Katičev, Razin, Šinin, Nestěrov - Kuzněcov, Bulis, Čistov - A. Kosticyn, Kontiola, Jakucenja - Panov, Antipov, Suglobov - Karpov, Popov, Glinkin. Trenér: Valerij Bělousov.

Lev: Pöpperle - Němec, Sersen, Mikuš, Oystrick, Porseland, Picard - Klepiš, Mikúš, Bartečko - Voráček, Christensen, Novotný - Řepík, Vrána, Surový - Jaroslav Svoboda, Karamnov, Cingel. Trenéři: Josef Jandač, Jiří Kalous a Vitalij Karamnov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články