Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hokejový kouč Trličík uzavřel s Vítkovicemi dvouletou smlouvu

Ostrava - Novým koučem hokejistů Vítkovic byl potvrzen Mojmír Trličík, který ve funkci střídá Aloise Hadamczika. Jeden ze dvou dosavadních asistentů v Kometě Brně podepsal s vedením českého vicemistra smlouvu na dva roky. Se šestačtyřicetiletým Trličíkem mužstvo povede Zdeněk Moták. Bývalý vítkovický útočník se do Ostravy vrací po dvou letech, které strávil na Slovensku v Liptovském Mikuláši a v Brně. Práci hlavního trenéra si ve Vítkovicích provizorně vyzkoušel už na sklonku roku 2007, kdy tým pár utkání koučoval po odvolaném Miroslavu Fryčerovi. Dříve ve Vítkovicích působil rovněž jako asistent.

"Dlouho jsem nepřemýšlel. V Ostravě jsem doma a trénovat extraligu ve Vítkovicích jsem vždycky chtěl," řekl Trličík po svém dnešním uvedení do funkce.

Při svém plnohodnotném debutu v roli hlavního kouče si však ve Vítkovicích projde těžkou zkouškou. Tým po úspěšné sezoně a zisku stříbrných medailí čeká přestavba kádru, odchody řady opor. "Určitě je zavazující přebrat tým v takové situaci. Na druhou stranu to je výzva, poskládat nové mužstvo," uvedl Trličík.

Trličík přebírá trenérskou taktovku po Hadamczikovi, který byl v pondělí znovu zvolen trenérem reprezentace. Právě Trličík dělal Hadamczikovi asistenta na zimní olympiádě v Turíně před čtyřmi lety.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Mojmíra Trličíka
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články