Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Hokejovovu reprezentaci na MS neposílí ani Eliáš

Praha - Českou reprezentaci na hokejovém mistrovství světa v Německu neposílí po pardubickém kanonýrovi Petru Sýkorovi ani útočník Patrik Eliáš. Hráč New Jersey Devils, který byl na olympiádě ve Vancouveru kapitánem národního týmu, se trenérům také omluvil z osobních důvodů. Eliáš přitom před začátkem play-off NHL kouči Vladimíru Růžičkovi předběžně přislíbil, že by v případě vyřazení Ďáblů v prvním kole Stanleyova poháru na šampionát přicestoval.

Eliáš jakožto dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru se přidá k řadě hráčů, kteří ze zdravotních či jiných důvodů šampionát vynechají. Potvrdila to i Eliášova mediální zástupkyně Pavlína Drtinová: "Takové náznaky už tady byly delší dobu. Řeší si osobní věci, v nejbližší době asi do Evropy vůbec nepoletí. Navíc je asi i dost potlučený."

Pro turnaj nemůže kouč Růžička počítat ani s dvojicí hráčů Ottawy Milan Michálek, Filip Kuba, kteří jsou zraněni. Stejně je na tom Milan Hejduk z Colorada. Z NHL momentálně figurují v širší nominaci brankáři Tomáš Vokoun z Floridy, Ondřej Pavelec z Atlanty, obránce Michal Rozsíval z New York Rangers a Jakub Voráček z Columbusu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články