Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Hokejovou reprezentaci na MS neposílí Hanzal ani Radil

Biel (Švýcarsko) - Útočník Martin Hanzal z Arizony podle očekávání hokejovou reprezentaci na mistrovství světa v Rusku neposílí. Devětadvacetiletý hráč, který ze zdravotních důvodů chyběl v závěru základní části NHL, neprošel v klubu výstupní lékařskou prohlídkou. Přímý přenos přípravného duelu se Švýcarskem sledujte na ČT sport a našem webu od 20:05.

Martin Hanzal
zdroj: AP autor: Jason Franson

"Doktoři mu start nepovolili," řekl tiskový mluvčí národního týmu Zdeněk Zikmund před druhým utkáním české reprezentace proti Švýcarsku. Další špatnou zprávou pro Vůjtkův výběr je zranění Lukáše Radila. Šikovný útočník si zranil palec na ruce už v zápasech proti Německu.

"Pro nás je to samozřejmě ztráta, protože Lukáš se jevil velmi dobře," řekl na adresu bývalého hráče Pardubic asistent trenéra Jiří Kalous. Kvůli jeho zranění, které už nedovoluje Radilovi v sezoně dále pokračovat, se tak rozpadla nadějná útočná formace Radil-Koukal-Vincour.

Je nám líto, video expirovalo.
Útočník Radil vypadl z přípravy před MS

Trenér Vladimír Vůjtek může naopak z klubů, které v NHL nepostoupily do play-off, pro šampionát počítat s obráncem Michalem Jordánem z Caroliny. Jordán bude v pořadí čtvrtou posilou ze zámořské NHL.

Účast už přislíbili útočníci Tomáš Plekanec z Montrealu, David Pastrňák z Bostonu a Jiří Sekáč z Arizony.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články