Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Hokejovou reprezentaci doplní dalších šest hráčů

Praha - Dalších šest hokejistů povolali reprezentační trenéři do přípravy národního týmu před zápasy proti Švýcarsku. Na úterním srazu se bude nově hlásit zlínská trojice Jakub Sedláček, Antonín Bořuta a Martin Lučka, plzeňští Petr Vampola a Jan Kovář plus Petr Hubáček z Komety Brno. Zatímco pro hráče Zlína a Plzně klubová sezona skončila v sobotu po vyřazení ve čtvrtfinále play-off extraligy, Hubáček byl do reprezentace uvolněn brněnským klubem, který ještě hraje ve skupině o udržení. Kometa si však v minulém týdnu již zajistila účast v nejvyšší soutěži i pro příští sezonu.

Trenéři Vladimír Růžička, Josef Jandač a Ondřej Weissmann tak mají aktuálně v kádru sedmnáct hráčů - dva brankáře, pět obránců a deset útočníků. Pozvánku dostali i Karel Rachůnek a Jakub Klepiš, které však v současnosti ještě ruské kluby neuvolnily. Zranění zatím zabránilo reprezentovat Janu Bulisovi a Zdeňku Kutlákovi.

V kádru je momentálně sedm hráčů, kteří nemají na kontě žádný start v seniorské reprezentaci. Na premiéru se těší Jaroslav Hübl, Sedláček, Karel Kubát, Bořuta, Milan Gulaš, Lukáš Květoň a Jan Kovář.

Brankář: Jaroslav Hübl (Litvínov), Jakub Sedláček (Zlín)

Obránci: Antonín Bořuta, Martin Lučka (oba Zlín), Karel Kubát (Litvínov), Petr Gřegořek (České Budějovice), Tomáš Mojžíš (MODO Hockey/Švéd.)

Útočníci: František Lukeš, Peter Jánský (oba Litvínov), Lukáš Květoň, Milan Gulaš (oba České Budějovice), Petr Vampola, Jan Kovář (oba Plzeň), Petr Hubáček (Kometa Brno), Jiří Novotný (Mytišči/KHL), Jaroslav Bednář (Nižnij Novgorod/KHL), Josef Straka (Čerepovec/KHL)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články