Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Hokejovou Plzeň bude trénovat exsparťan Jelínek

Plzeň - Novým trenérem hokejistů Plzně se stal Marian Jelínek, který dosud působil jako asistent Františka Výborného na střídačce Sparty. V Plzni nahradí Pavla Hynka, který naopak zamířil do pražského klubu. Západočeští semifinalisté uplynulého extraligového ročníku byli posledním klubem v domácí nejvyšší soutěži, který neměl obsazen post hlavního trenéra. Jelínek přiznal, že byl v kontaktu s generálním manažerem a kapitánem týmu Martinem Strakou několik týdnů.

"Kontaktoval mě, zda bych měl zájem. Velmi mě to potěšilo. S Martinem jsme se domluvili, že pokud v klubu zůstane, budeme dál jednat. Hovořili jsme spolu teď v neděli a včera (v pondělí) jsem již byl v Plzni a dohodli jsme poslední detaily," uvedl Jelínek, který si nabídky Lasselsbergeru hodně váží. Pětačtyřicetiletý Jelínek působil ve Spartě pět let, v průběhu letošní sezony se však s pražským klubem dohodl, že už na postu asistenta nebude pokračovat. V Plzni by měl spolupracovat s Milanem Razýmem a Rudolfem Pejcharem, kteří byli u týmu i v minulé sezoně.

"Hovořil jsem o Plzni s Pavlem Hynkem a ten mi dal na Milana (Razýma) ty nejlepší reference. Než si vybírat z pěti jmen, rozhodl jsem se pro Milana, který tým i prostředí zná a s Pavlem se výborně doplňovali. Těším se na naši spolupráci," řekl Jelínek. Těší se už i na proslulou atmosféru na plzeňském stadionu. "Plzeň, to bylo vždy hokejové město a je zde báječná kulisa," podotkl.

Plzeňské angažmá bude první Jelínkovou zkušeností na postu hlavního kouče. Bývalý osobní trenér Jaromíra Jágra v minulosti působil jako konzultant či asistent u seniorské reprezentace. V březnu se spekulovalo o jeho možném odchodu do Kontinentální ligy, kde se o něj i o Františka Výborného zajímaly Omsk a Magnitogorsk. Ani jeden z těchto klubů však sparťanské duo nakonec neangažoval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články